Fabia v základe za 24 000 €? V tejto krajine realita!

Škoda Fabia, azda najtypickejší predstaviteľ základnej rady áut a vstupenky do sveta nových automobilov. Dlhé roky šlo o jedno z vôbec najlacnejších áut na trhu, doba sa však mení. Čipová kríza, nedostatok materiálov, ich šialene vysoká cena. V spojení s mnohými novými legislatívnymi novinkami to znamená omnoho vyššiu cenu, na akú sme boli zvyknutí. No existuje krajina, kde je cena novej Fabie v podstate dvojnásobná!

Predajný hit z druhej strany planéty

Austrália je krajina, ktorá je tak veľmi vzdialená ako to len ide. Doslova je na druhom konci sveta. Kvôli svojej polohe je dianie v krajine na prvý pohľad nezaujímavé. Rovnako však ide o obľúbený cieľ dobrodružných cestovateľov. Tých možno na miestnych cestách prekvapí pomerne vysoké zastúpenie automobilky Škoda na tamojších cestách. Portál carsales.com.au však informoval o tom, že napriek značnej popularite sa rozhodla Škoda na miestnom trhu o radikálnu cenu Fabie.

Zdroj foto: carsales.com.au

Škoda Fabia je u nás vnímaná ako základný model lacného auta. Aj keď svojou cenou už v poslednej dobe rozhodne nie je lacnou. Napriek tomu, že ju štvrtá generácia posunula o level vyššie, stále je mnohými vnímaná ako totálny low-cost. Niekde je však tak obľúbená, že ju kupujúci vnímajú ako čosi lepšie. Príkladom je aj Austrália. Tu si ľudia obvykle kupovali Fabiu s najlepším motorom a v najlepšej výbave. Škoda na to zareagovala a preto sa rozhodla zarezať všetky motorizácie a ponechať len Škodu Fabiu Monte Carlo. Tým, že ide o jedinú možnosť môžeme povedať, že na austrálskom trhu tak ide o základnú verziu. 4 valcový 1,5 litrový motor pod kapotou s výkonom 150 koní poteší aj náročnejších, jemne športovo ladený dizajn tiež a korunou je už len nadpriemerná výbava. Nadpriemernou je však rozhodne aj cena. Tá je po prepočte takmer 24 000 €, čo nie je málo ani na Austráliu! Hlavne v porovnaní s tým, že predošlá verzia, aj keď v nižšej výbave s horším motorom vyšla na nejakých 12 500 €, prakticky na polovici. Oproti minulosti markantne stúpla ale aj cena prevedenia Monte Carlo, konkrétne sa tak jedná o nárast o vyše 8 000 € a to je extrémny rozdiel! Oproti novej Fabií je v Austrálií lacnejšia aj Scala, ktorá je väčšia a vo všetkých smeroch lepšia. Nuž, v Austrálií musia Fabiu naozaj milovať!

Zdroj foto: carsales.com.au

Zdroj foto: carsales.com.au

Zdroj: carsales.com.au

Zdroj foto: carsales.com.au

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Fabia v základe za 24 000 €? V tejto krajine realita!