Platiť mesačne za vyhrievanie sedadiel? Realita!

Svet okolo nás sa už dlhé roky dynamicky vyvíja a mení. Týka sa to všetkých oblastí nášho života. Technológie a automobilový priemysel sú však segmenty, kde sú zmeny najviac badateľné. A hlavne je automobilový priemysel už technológiami nasýtený tak veľmi, že z áut sú vlastne hypermoderné počítače na kolesách. S tým sa vyvýjajú aj požiadavky trhu a modely platby. A je tu doba, kedy budeme za všetky možné funkcie platiť mesačne.

Paušál za vyhrievané sedadlá?

To, že chcú automobilky zarobiť až v prvom rade vie azda každý. Automobilky bojujú s prepadom predajov a nutnosť inovácií a nových technológií výrobu predražuje. To sa odzrkadľuje aj na predajnej cene. Tá je čím ďalej, tým vyššia. Pred časom sa navyše začalo povrávať o tom, že automobilky pôjdu cestou mesačného predplatného za služby, ktoré si môžete podľa potreby aktivovať. Prekvapivo je totiž pre výrobcov lacnejšie dať do auta sedadlá s vyhrievaním a ostatné technológie ktoré sú vypnuté a aktivujú sa až po zakúpení predplatného. Kvôli veľkému objemu výroby tak majú nižšie náklady, rovnako aj menej starostí s distribúciou. Niektoré automobilky sa tak na vybraných trhoch už rozhodli spoplatňovať používanie aj takých služieb, ako napríklad vyhrievanie sedadiel. Informoval o tom portál motor1.com.Zdroj foto: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

V tomto prípade sa jedná o BMW a Južnú Kóreu. Nemecká automobilka sa rozhodla využiť moderné možnosti a v základe dať do auta množstvo technológií, avšak rovno ich deaktivovať. Zapnutie si bude vyžadovať mesačný poplatok. Nech to znie akokoľvek nepredstaviteľne, fenomén mesačného predplatného je všade okolo. Stačí sa len pozrieť na množstvo počítačových programov, ktoré si kedysi človek jednorazovo zakúpil, dnes za ne človek platí každý mesiac. Samozrejme je to plus hlavne pre výrobcu, nakoľko má príjem každý mesiac a my vo výsledku zaplatíme viac. BMW sa rozhodlo spoplatniť aj také veci, ako napríklad systém automatického prepínania diaľkových svetiel či napríklad vyhrievanie volantu. Spoplatnené vyhrievanie sedadiel je tak len vrcholom ľadovca. Po prepočte sa jedná o poplatok vo výške 18 € mesačne. Iste, je tu výhoda toho, že si platíte len vtedy, keď vyhrievanie naozaj používate, na druhej strane je 18 € naozaj dosť. Je tu aj možnosť zakúpiť si vyhrievanie na stálo, tu je cena doplatku po prepočte okolo 400 €. Ak by človek používal vyhrievanie v chladnejších mesiacoch v období november až marec, tak by sa mu predplatné opaltilo platiť len ak by chcel mať auto menej ako 4 roky. Nuž, možno sa čohosi podobného dočkáme čoskoro aj u nás.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Platiť mesačne za vyhrievanie sedadiel? Realita!