Tatra 603, auto smotánky za 80 000 €!

Keď sa povie české auto, tak takmer každý si okamžite predstaví Škodu. Niet divu, Škoda má dobré meno v podstate po celom svete. Lenže mnoho ľudí zabúda napríklad na takú legendu, akou je Tatra. Nepreslávila sa len na raly scéne či ako nezničiteľný pracovný nástroj, vo svojej dobe vyrábala v podstate to najluxusnejšie, čo sa dalo v našich končinách kúpiť. Tatra 603 bola legendou a dnes je už aj raritou.

Len pre vyvolených. Vtedy, aj dnes.

Tatra je automobilkou, ktorá má svoje meno hlavne vďaka obrovským nákladiakom, ktoré toho veľa vydržia a prejdú každým terénom. Kedysi, v päťdesiatych rokoch to bolo ale inak. Počas trvania minulého režimu potrebovali aj komunistickí pohlavári reprezentatívne auto. Voľba padla práve na Tatru, ktorá sa nezľakla a priniesla model 603, ktorý je známy dodnes. Nájsť funkčný a zachovalý je ako výhra v lotérií, jeden kúsok sa však objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Tento preslávený model uzrel svetlo sveta v roku 1956, kedy bolo vyrobených niekoľko prvých kusov. Zabudnite na nejaké výrobné linky, prototypy sa všetky zhotovili ručne. Sériová výroba započala v roku 1957 a vydržala extrémne dlho, až do roku 1974. Práve z tohto roku pochádza aj tento konkrétny kúsok. To sa dá považovať za výhodu, nakoľko tu boli vyladené už všetky muchy. Tento konkrétny kúsok je v naozaj extrémne zachovalom stave, navyše s ním jeho majiteľ dodnes jazdí. Kvôli tomu tu síce nie sú všetky diely originálne, avšak auto je v top stave. 2,5 litrový 8 valcový motor je dodnes naozaj zaujímavý, ani jeho 143 koní rozhodne neurazí. Čo sa týka nájazdu, za 48 rokov prevádzky má za sebou 40 000 km. Ktovie, či dnešné autá budú vôbec ešte po 48 rokoch života celé. Takto bolo auto priebežne jazdené, ale naozaj s mierou. Nuž a cena? Auto niekdajších štátnikov nie je ani dnes ničím lacným. 79 999 € za túto Tatru 603 dá iste len ozajstný fajnšmeker.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tatra 603, auto smotánky za 80 000 €!