Za toto auto vracia výrobca 5 900 €!

Ak človek kupuje nové auto, obvykle sa riadi cenníkom, pokiaľ má odvahu, tak skúsi zjednať nejakú zľavu. A nezriedka je človek úspešný. Aby vám ale automobilka po nejakej dobe sama od seba povedala, že vám vráti peniaze? Čosi nevídané! Jedine, ak by s touto nezištnosťou súvisela nejaká veľká chyba. Presne ako v tomto prípade.

Peniaze za dobré meno?

Chevrolet je tradičnou americkou automobilkou. Kedysi vyrábala hlavne typické a rozmerné americké autá, postupom času sa vydala aj na niekoľkoročné dobrodružstvo v Európe. To žiaľ skončilo neslávne, Chevrolet sa stiahol. No na domácom trhu funguje stále, prináša aj modely, ktoré nie sú tak celkom typické. Napríklad malý elektromobil Chevrolet Bolt. Ten je na trhu už roky, avšak stretol sa s veľkým problémom, kôli ktorému sa automobilka rozhodla dať na vybrané už zakúpené autá zaujímavú zľavu, ako informoval portál carsanddirect.com.

Zdroj foto: carsdirect.com

O aký problém šlo? Batérie. Elektromobil, ktorý sa snažil dať túto myšlienku do povedomia širokej verejnosti si na plecia vzal poriadne sústo. A to sa vypomstilo. S elektrickými batériami prišli veľké problémy v podobe samovznietenia. A nemuseli ste ani nabíjať, batéria sa jednoducho mohla vznietiť kedykoľvek. Problém bol tak extrémny, že Chevrolet musel zorganizovať veľkú zvolávaciu akciu, kde vymenil všetkým majiteľom batérie. Napriek tomu sa situáciu nepodarilo úplne vyriešiť a preto Chevrolet stiahol Bolt v roku 2018 z trhu úplne.

Zdroj foto: carsdirect.com

Veľký návrat zaznamenal Chevrolet Bolt až na jar tohto roka. Tento nový model má už problémy vyriešené, avšak zlá reputácia sa s Boltom ťahá aj naďalej. Predaje boli extrémne malé a preto sa Chevrolet rozhodol dať na svoj model Bolt výrazné zľavy. Aby nediskriminoval zákazníkov, ktorí si Bolt kúpili už predtým, siahol po vskutku neobvyklom riešení. Rozhodol sa túto výšku zľavy vrátiť aj tým zákazníkom, ktorí si už svoj nový Bolt kúpili. V prepočte ide o 5 900 €, čo rozhodne nie je málo. Týmto krokom sa chce zbaviť zlého mena z minulosti. Aj keď ide iste o sympatický krok, je otázne, či bude stačiť na získanie dôvery.

Zdroj foto: carsdirect.com

Zdroj: carsdirect.com

Zdroj foto: carsdirect.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Za toto auto vracia výrobca 5 900 €!