35 rokov nechal auto v garáži, na cene vzrástlo 10 násobne!

Kúpa auta je väčšinou cesta dostať sa hlavne k praktickému pomocníkovi. Svet automobilov je však extrémne pestrý a aj kúpa auta za účelom investovania je stále bežnejšia. Investičné auto je obvykle kúpa finančne náročná, občas ale na hodnote naberú aj zdanlivo obyčajné autá. Napríklad taký Buick Regal, kedysi azda najobyčajnejšie americké auto.

Kúpa roka?

Ak si kupujete na svoju dobu bežné auto, pravdepodobne nemyslíte na to, že toto auto o pár desiatok rokov bude mať šialenú hodnotu a pre jej uchovanie ho schováte do garáže. Buick Regal bol vo svojej dobe v USA celkom bežným autom. Jedno, aj keď v naozaj vzácnej verzií sa objavilo v aukcií na portáli mecum.com.

Zdroj foto: mecum.com

Buick Regal bol síce bežným autom, no táto verzia je v čomsi odlišná. Tento Buick je charakteristický už na prvý pohľad, je to skrátka taka ukážková Amerika. Vzhľadom na extrémnu popoularitu sa Buick Regal doslat aj limitovaných edícií. Šlo o edíciu Grand National. Aj tá sa predávala extrémne dobre, preto Buick prišiel s ešte exkluzívnejšou verziou. Šlo o Buick Regal Grand National Experimental. A jeden taký pred sebou máme. Ide o jeden kúsok z len 547 vyrobených kusov. Tým pádom sa už v čase predaja jednalo o extrémnu vzácnosť. Nakoľko ide o kus z roku 1987, dnes je dochovaných už len totálne minimum týchto áut. Čo sa týka pohonu, ten je zaujímavý aj dnes, 3,8 litrový 6 valcový motor je niečím, čo sa dnes už nevída. Výkon činí 280 koní, čo je poriadna porcia výkonu aj dnes. Vďaka nim sa na 100 km/h dostane len za 4,7 sekundy, čo je mimoriadne pôsobivé dodnes. A najzaujímavejší je bezpochyby stav. Ten je mimoriadne dobrý, Buick Regal Grand National Experimental nebol dokonca za 35 rokov života nikdy ani prihlásený! Čo sa týka nájazdu, po prepočte najazdil iba 88 km! Presne, tak, s autom sa takmer nikdy nejazdilo. Tomu zodpovedá aj cena. Kým za auto dal majiteľ v roku 1987 po prepočte 28 500 €, dnes sa predpokladá, že sa vydraží za nejakých 260 000 €! Samozrejme, je tu inflácia a hodnota peňazí sa mení, napriek tomu je nárast hodnoty enormný. Nuž, stačí len vedieť čo dobre kúpiť.

Zdroj foto: mecum.com

Zdroj foto: mecum.com

Zdroj: mecum.com

Zdroj foto: mecum.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 35 rokov nechal auto v garáži, na cene vzrástlo 10 násobne!