Alpina D4 S je výkonným dízlovým Gran Coupe

Alpina zjavne pripravuje verzie modelu BMW, ktoré by inak nemali šancu uzrieť svetlo sveta. Je to celkom logické, lebo úpravca sa nedávno stal súčasťou automobilky. Auto ktoré sa začne predávať v septembri tohto roku bude niesť označenie Alpina D4 S Gran Coupe a bude najvýkonnejšou naftovou alternatívou v ponuke modelu.

Alpina D4 S bude mať trojlitrový radový 6-valec, ktorý má 261 kW (354 k) a krútiaci moment naozaj slušných 730 Nm. Tento motor bude štandardne spojený s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorú vyrába firma ZF. Štandardom bude tiež pohon všetkých štyroch kolies xDrive, čo je tiež záruka zrýchlenia na stovku za 4,8 sekundy. Alpina môže ponúknuť aj vyššiu maximálnu rýchlosť, lebo jej obmedzovač je nastavený až na 270 km/h.

Foto: Alpina

Zvýšenie výkonu motora je možné aj vďaka vylepšenému chladiacemu systému. Nové sú aj medzichladiče stlačeného vzduchu, chladič prevodovky a vysokovýkonný chladiaci systém spojený s elektromechanickým chladiacim čerpadlom. Aj spodná časť vozidla je prekrytovaná tak, aby pomáhala prívodu vzduchu ku dôležitým komponentom.


Foto: Alpina

Alpina zmenila aj nastavenie podvozku. Má špeciálne pružiny a tlmiče a ich nastavenie pomáha vozidlu vyrovnať sa nielen s pridaným výkonom, ale najmä s pridaným krútiaci momentom. Na výber sú 3 alternatívy nastavenia. Comfort dopĺňajú až dve športové nastavenia. Alpina tiež zmenila brzdovú sústavu. Vpredu majú brzdy priemer 400 milimetrov a 4 piestiky a vzadu majú priemer 345 milimetrov.


Foto: Alpina

Tak ako je pri Alpine zvykom je v ponuke aj jemná zmena vizáže. Premena nárazníku znamená, že pribudne tradične nový spojler s logom a vzadu vidno špeciálne koncovky výfukov Alpina so štyrmi vyústeniami. Medzi nimi je tiež nový difúzor. Nové disky s priemerom 20 palcov sú pretvorením klasických 20-lúčových diskov, ktoré boli na autách v minulosti. Obuté sú do pneumatík Pirelli P Zero. Alpina odporúča pneumatiky Pirelli, ale Sottozerro, aj na zimnú sezónu.


Foto: Alpina

Vnútro môže mať čalúnenie niekoľkých farieb kože Lavalina a prvky ako vyhrievanie sedadiel, či volantu sú už akýmsi štandardom. V ponuke bude aj niekoľko asistenčných systémov, ale to je všetko zásluha BMW, Alpina pridáva interiéru vozidla hlavne štýl.

Základná cena modelu Alpina D4 S Gran Coupe bude na nemeckom trhu 79 700 €.


Foto: Alpina

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Alpina

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Alpina D4 S je výkonným dízlovým Gran Coupe