Štýlový kombík Gucci, jediný na svete

Pokiaľ milujete štýl a dizajnové veci, určite si potrpíte na nákup pekných kusov oblečenia, áut, nábytku. Niekto by rád spojil módu s autami, to však v mnohom nie je možné. Spojenie britskej ikony Jaguar s odevnou značkou Gucci je čímsi unikátnym, no našiel sa jeden kúsok, ktorý spája všetko, po čom človek môže túžiť. Je to štýlové a luxusné auto s poriadnym motorom a navyše ide o kombi.

Štýlové kombi s výkonom

O aké auto ide? Základom je Jaguar XJ-S. Ten bol vo svojej dobe veľmi obľúbený, preto sa automobilka rozhodla vytvoriť čosi extra. Sériová verzia bola totiž skvelá, ale v interiéri posádke príliš miesta neposkytovala. Aj to bol dôvod príchodu špeciálnej verzie v podobe 3 dverového kombi, ktoré malo vzniknúť v sérií 20 kusov. Tento zaujímavý kúsok sa obajvil na portáli bonhams.com.

Zdroj foto: bonhams.com

Na tomto aute sa začalo skutočne intenzívne pracovať. Dizajn mal na starosti sám legendáry Paolo Gucci. Aj vďaka tejto spolupráci dostalo auto meno Jaguar XJ-S Lynx Designo di Paolo Gucci. Pýtate sa, čo znamená slovo Lynx v názve? Ide o anglickú karosáreň a renovátora áut. Dielňa sa zhostila poriadnej úpravy, predĺžila strechu, upravila aj zadnú časť auta. V interiéri sa nachádza štvorica sedadiel, aj keď zadný rad je skôr pre cestujúcich menšieho vzrastu alebo deti. Batožinový priestor je taktiež veľkorysý, 670 litrov je naozaj kráľovská hodnota.

Zdroj foto: bonhams.com

Poďme pod kapotu, auto z roku 1987, ktorého úprava bola dokončená v roku 1990, je tu extrémne robustný 5,3 litrový 12 valcový motor s výkonom 284 koní, čo je aj dnes krásna hodnota. Toto auto si však človek kúpi hlavne kvôli dizajnu, ktorý je skutočne niečím extra. Polodrahokamy v hlavici riadiacej páky a vo volante, špeciálne dizajnové čalúnenie a poťahy, sada kufrov, dekor s podobizňou Jaguaru v batožinovom priestore. Poriadne vychytávky, pre niekoho možno to však už možno zaváňa gýčom. Toto auto stálo v roku 1990 ako nové po prepočte 115 000 €. Na cene síce rokmi príliš nenabralo, no v aukcií sa predalo za 97 000 €. Predávalo sa ale dlhšie, jeho dizajn je totiž naozaj mimoriadne extravagantný. Zaujímavosťou tohto auta je ale fakt, že po uvedení prvého prototypu sa rodina Gucci vyjadrila, že nesúhlasí s tým, aby ďalšie kusy boli označené jej menom. Toho sa už ale nedočkala, pretože zvyšných 19 kusov napokon nevzniklo. Tento je tak jeden jediný na svete. A to sa počíta.

Zdroj foto: bonhams.com

Zdroj: bonhams.com

Zdroj foto: bonhams.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Štýlový kombík Gucci, jediný na svete