Ďalšie sankciové Lady, opäť bez ABS!

Lada je aktuálne automobilkou, ktorá to má so skladbou modelovej rady náročné. Medzinárodné sankcie, nedodávky zahraničných komponentov, neschopnosť vyrábať si vlastné. Aj preto musí ruská automobilka robiť značné ústupky a kroky, ktoré ju vracajú o desaťročia nazad. Nedávno predstavila prvý model ovplyvnený sankciami, prichádzajú ďalšie dva.

Moderné technológie? Zabudnite.

Za normálnych okolností automobilky prinášajú každým rokom lepšie a modernejšie autá. Kvôli vojne však na Rusko doľahli sankcie, ktoré síce podľa Ruska problém nie sú, no fakt, že krajina začína produkovať autá dokonca bez airbagov hovorí o niečom inom. Portál vk.com informoval o tom, že Lada už testuje 2 novinky ovplyvnené sankciami.

Zdroj foto: vk.vom

Nedávno Lada informovala o verzií Lada Granta Classic 2022, ktorá bola v podstate oklieštená Granta s emisnou normou ako z minulého tisícročia. Tento trend pokračuje a Lada aktuálne testuje Ladu Nivu a Ladu Nivu Travel, ktorá bola o čosi modernejšou a atraktívnejšou verziou legendárnej Nivy. No a aké zmeny na dvojicu áut čakali? Ruská vláda schválila výrazne nižšie emisné limity, takže motory nie sú v 16 ale len v 8 ventilovej verzií. Nie je tu systém núdzového volania ERA-GLONASS, chýba ABS, nie sú tu ani airbagy! Zmenené sú aj bezpečnostné pásy, je tu zjednodušený dokonca aj volant. Lada však dala dvojici áut do vienka niečo z vyšších výbav, elektricky ovládané spätné zrkadlá či lakované kľučky. Presne tak, pri Lade sa jednalo o príplatkové záležitosti, pri iných automobilkách ide už štandardne o základ. Lada testuje 13 skúšobných Nív a 13 Nív Travel, potom s najväčšou pravdepodobnosťou začnú so sériovou výrobou.

Zdroj foto: vk.vom

Zdroj foto: vk.vom

Zdroj: vk.vom

Zdroj foto: vk.vom

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ďalšie sankciové Lady, opäť bez ABS!