Nový DeLorean je to pravé orechové

Nový DeLorean je to pravé orechové. Moderný s odkazom na budúcnosť. Má všetko, čo legenda k úspechu na trhu potrebuje. Čím ťa dostane?

Legendárny DeLorean, známy hlavne vďaka filmom Kto z nás si nepamätá hlavnú postavu z filmu Návrat do Budúcnosti. Tento stroj si získal toľko pozornosti, že iné automobily len blednú závisťou.

Teraz sa vracia na trh a dostáva novú elektrickú verziu. Legendárny DeLorean zabúda na starý kabát a predstavuje sa v modernom šate. DeLorean EV je oživením pôvodného Medusa konceptu, ktorý spoločnosť vyvíjala pred svojím krachom.

Pre spomienku určite treba vidieť pôvodný DeLorean. Medusa koncept nie je zjednodušenou verziou pre natáčanie filmu. Tento model je plne funkčný sedan s 5 miestami a 4 dverami. EV verzia tieto možnosti otvárania stiahne na 2 veľké dohora otvárateľné dvere. Tieto dvere otvoria zároveň miesta vpredu aj vzadu a sú dokonalým efektným prvkom, ktorý pre návrat do budúcnosti automobil potrebuje. Otvárajú sa plne elektricky.

Kto sa postaral o dizajnové spracovanie? Dizajn auta zabezpečil ItalDesign, ktorý stojí aj za návrhom pôvodného DeLoreanu. Výkon zabezpečuje 100kWh batéria s 500 km dojazdom, dvojitým motorom a pohonom prenášaným na všetky 4 kolesá. Rýchlostne má ísť toto delo z 0 na 100 km/h za menej ako 3 sekundy. 88 mp/h (141.62 km/h) dosiahne tento stroj za 4.35 sekundy. Maximálna rýchlosť je stanovená na 250km/h.

Výroba sa uskutoční v DMC v San Antóniu už počas nasledujúcich rokoch. Spoločnosť zatiaľ nezverejnila oficiálne termíny a nemá naplánovanú výrobu ani začiatok predaja. Oficiálne predstavenie auta je veľká udalosť. Tento skvost sa ukáže verejnosti už 18. augusta na výstave Pebble Beach Concours d'Elegance. Ako hodnotíš zmenu dizajnu a ponúkané vlastnosti?

Zdroj foto: delorean.com

Zdroj: delorean.com, caranddriver.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový DeLorean je to pravé orechové