Exkluzívna Škoda MB za cenu Fabie?

Škoda vždy vyrábala ľudové autá, ktoré každý vnímal ako pracantov. To, že sa raz z nich stanú obľúbené zberateľské kúsky by vtedy asi málokto predpokladal. Časy sa však menia a staršie Škody sa tešia stále väčšej popularite. A čím staršie, tým lepšie. A Škoda 1000 MB toho má za sebou už naozaj dosť.

História na kolesách

Škoda 1000 MB je veľmi zaujímavým a dnes atraktívnym autom. Jej nástupca, Škoda 100 už taký úspech nezožala. Vychádza síce z rovnakého konceptu, avšak už dostala viac funkcionalistický dizajn. Škoda 1000 MB bola predsa omnoho elegantnejšia, je to skrátka dnes už krásny veterán. A nájsť dnes zachovalý kúsok je umenie. Jeden sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zachovalá Škoda 1000 MB je dnes už naozajstnou raritou. Aj kvôli tomu, že tieto autá ľudia kedysi bežne používali a rozhodne ich nešetrili. Nakoľko majú okolo 50 rokov, je logické, že sa ich príliš veľa nedochovalo. Veď si predstavte, že by sa o ďalších 30 rokov kdesi objavila Octavia prvej generácie s motorom TDI v stave ako nová. To je čosi, čo je nepredstaviteľné už dnes. Napriek tomu sa stal malý zázrak a takúto Škodu 1000 MB tu pred sebou máme. Ide o krásny biely kúsok z roku 1967, má za sebou teda už neskutočných 55 rokov. Stále vyzerá ako nová, vrátane vínovo červeného interiéru, ktorý bol výsadou verzie de Luxe. Pod kapotou sa nachádzal 4 valcový benzínový motor s objemom rovný 1 liter a výkonom 44 koní. To bolo na svoju dobu naozaj dosť. Pohon zadných kolies bol vtedy samozrejmosťou. Stav je ale dokonalý, od svojho počiatku s výnimkou posledných niekoľkých rokov ho mal jeden jediný majiteľ, ktorý doprial svojej Škode 1000 MB dokonalú starostlivosť. S autom navyše veľa nejazdil, za 55 rokov s ňou najazdil len niečo cez 80 000 km. Všetko vyzerá dokonalo, sú tu samé originálne diely. Nuž a cena? Za necelých 13 000 € dnes môžete mať základnú Fabiu takmer bez výbavy, za 14 000 € si môžete kúpiť tento unikát, ktorý na cene už rozhodne neklesne.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Exkluzívna Škoda MB za cenu Fabie?