Nudná Octavia Combi, dokonalé auto?

Škoda Octavia Combi je u nás jedným z najpopulárnejších áut súčasnosti a aj posledných rokov. Prvým dôvodom je fakt, že je to jednoducho Škoda, druhým že ide o obľúbené auto s dostupným servisom a tretím je prevedenie kombi, takže ide o maximálne praktické auto. Je to skrátka univerzál, s ktorým sa odveziete na rodinnú dovolenku, ale Octavia vás bude dostatočne reprezentovať aj na obchodnom stretnutí. Z octavie Combi bol, je a pravdepodobne aj bude žiadaný artikel, málokedy sa ale nájde taká v skvelom stave, s dobrou výbavou a s rozumnou cenou.

6 ročná za cenu novej?

Ak človek kupuje ojazdené auto, obvykle predpokladá, že bude lacnejšie ako jeho nová verzia. Iste, býva to pravidlom, avšak rozdiel v niektorých prípadoch nemusí byť veľký. Napríklad sa to týka aj tejto Octavie Combi, ktorá sa objavila na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o bielu Octaviu Combi tretej generácie. Na trhu je momentálne aj novšia, štvrtá generácia, avšak aj tretia je stále atraktívna a dostatočne moderná. Pochádza z roku 2016, je to teda 6 ročný kúsok. Pod kapotou má však obľúbený motor 2,0 TDI s výkonom 150 koní. Takýto výkon poskytuje dostatok dynamiky, zároveň je motor 2,0 TDI úsporný a relatívne spoľahlivý. Automatická prevodovka v spojení s nízkou spotrebou je pre mnohých dokonalá kombinácia. Veľmi poteší aj výbava, ktorá je naozaj nadštandardná. Sú tu xenóny, automatická klimatizácia, vyhrievané polokožené sedadlá, parkovacia kamera, elektricky ovládaný kufor, navigácia. Je toho viac než dosť a hlavným benefitom je skvelý stav. Za 6 rokov toto auto najazdilo len 33 950 km. To je len čosi cez 470 km mesačne, čo je na 2 litrovú naftovú Octaviu Combi naozaj extrémne málo. Takúto porciu kilometrov najazdia tieto autá bežne za pár mesiacov. A tento dokonalý stav sa odzrkadlil aj na cene. Stojí rovných 18 000 €. Najnovšia štvrtá generácia Octavie Combi vyjde na čosi cez 21 000 €, je tu však len litrový benzínový trojvalec s výkonom 110 koní a v základnej výbave. Rozdiel síce nie je príliš veľký, no mnoho ľudí bude iste zvažovať alternatívu v podobe nového auta. Na druhej strane aj keď ide o 6 ročné auto, je tu výkonný a úsporný motor, skvelá výbava a stav je takmer ako v prípade nového auta.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nudná Octavia Combi, dokonalé auto?