Predchodca Audi A8, o ktorom ste nepočuli!

Audi A8 je pre milovníkov štyroch krúžkov absolútnym vrcholom. Mnoho ľudí si myslí, že je s nami už od počiatku vekov. Nie je tomu však tak, modely Audi 80 či Audi 100 si ešte niektorí pamätajú, Audi V8 je však označenie, ktoré si mnohí s Audi spájajú len ako motor s 8 valcami. Audi V8 však bol aj konkrétny model, ktorý nie je príliš známy, no o to zaujímavejší.

Nenápadná vzácnosť

Pri pohľade na Audi V8 by si laik povedal, že je to celkom obyčajné staré Audi s hodnotou najnajvýš pár stovák eur. Veľký omyl. Tento model je vzácny tým, že o neho nebol príliš veľký záujem, vyrábal sa len 5 rokov a tým pádom z neho nebolo vyrobených príliš veľa kusov. Napriek nezáujmu o Audi V8 sa automobilka rozhodla pre výrobu limitovanej verzie s prívlastkom Exclusiv. Z nej sa vyrobilo len 500 kusov. Jeden sa objavil na portáli mobile.de, čo je už samo o sebe veľkou raritou.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Toto auto je naoazj extrémne zaujímavé. V prvom rade si objasnime, prečo sa nedočkolo masovejšieho úspechu. Audi V8 malo bodovať hlavne v USA, no tam mala značka pošramotenú povesť. Jej predchodca mal totiž dvojicu pedálov tak blízko, že mnoho vodičov pri brzdení omylom stlačilo aj plyn, kvôli čomu bolo spôsobených niekoľko stoviek nehôd. Kvôli tejto nedôvere pozerali zákazníci aj na Audi V8 skrz prsty. Neoprávnene. Vo verzií Exclusive ponúkla aj bezkonkurenčnú výbavu a komfort ako pre vodiča, tak aj pre cestujúcich vzadu. Pod kapotou sa nachádza poriadny motor, aký dnes už nie je ničím bežným. Ide o poctivý 3,6 litrový 8 valcový motor s výkonom 250 koní. Nakoľko pochádza z roku 1991, vtedy to bola naozaj veľmi zaujímavá hodnota. Rozhodne ňou je aj dnes. A poteší aj výbava, s ktorou sa toto Audi V8 nemusí hanbiť ani dnes. Automatická prevodovka, elektricky ovládané okná aj spätné zrkadlá, tempomat, ABS, vyhrievané sedadlá, vodičovo sedadlo má dokonca aj elektronickú pamäť. Stav strieborného kúsku nie je úplne dokonalý, má za sebou 224 000 km. Je to však aj tak rarita na pohľadanie, pripomíname že ide o 1 z iba 500 celosvetovo vyrobených kusov. Nuž a cena? 25 900 €.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Predchodca Audi A8, o ktorom ste nepočuli!