Pozrite si nádherný restomod Porsche 928

Nie je to všetko len o Singeri a jeho prerábkach starých modelov 911. Restomodu sa dočkal aj väčší brat s osemvalcový motorom a označením 928. Firma Nardone Automotive presne takýto model spravila a vyzerá vynikajúco.

Práve model 928 si naozaj takýto vylepšenie zaslúži a na jeho prípravu úpravca použil verziu S4. Základný tvar modelu je blízko originálu, ale je vidieť, že niektoré časti sú nahradené novými s trochu iným tvarovaním a modernejšími prvkami. V prednej časti je tak aerodynamickejší nárazník s obdĺžnikovými LEDkami na denné svietenie v dobovo tvarovaných spodných svetlách so smerovkami. Smerovky ostali klasicky prekryté oranžovými sklíčkami. Pod kapotou sú 4 malé otvory na prívod vzduchu, ktoré majú pripomínať práve vozidla z minulosti.

Foto: Nardone Automotive

Takto zmodernizované Porsche 928 stojí na diskoch s priemerom 18 palcov, ktoré obúvajú pneumatiky Michelin Pilot Sport 5. Sú použité miesto podobne tvarovaných 16-palcových zliatinových diskov.

Pri podobných vylepšeniach historických vozidiel sa dostáva často aj na vylepšenie motora. Ten je stále atmosférickou 8-valcovou mašinou, ale Nardone posunulo jeho výkon na 294 kW (400 k). Najvýkonnejšia alternatíva, ktorá bola v ponuke sériovo mala iba 261 kW (350 k). Zmenou prešla aj prevodovka. Namiesto klasického 5-stupňového manuálu pôvodnej verzie je teraz manuál 6-stupňový. Naviac na zadnej náprave pribudol aj samosvorný diferenciál. Celkovo sú nové nápravy, aktívne tlmiče a adaptívny elektronický posilňovač riadenia.


Foto: Nardone Automotive

Veľa zmien sa dá nájsť aj v interiéri, kde je hlavnou kombináciou koža hnedej farby a Alcantara. Stredová konzola má modernejší nádych tvorený brúseným kovovým povrchom s klasickým Porsche Classic Management infotainmentom v spodnej časti. Displej pred vodičom zobrazuje digitálne rýchlosť a ostatné údaje o jazde v modernejšej téme ako pôvodné Porsche.


Foto: Nardone Automotive

O tom, koľko bude takýto restomod stáť je ťažké hovoriť, ale bude to určite viac ako by ste zaplatili za nový kus Porsche 911 Turbo. Tento vylepšený kúsok sa objavil nielen na milánskom týždni módy, ale bude aj na festivale rýchlosti v Goodwoode, ktorý začne už budúci týždeň.


Foto: Nardone Automotive

Každému musí byť jasné, že takýchto restomodov veľa nevznikne, pretože nie je až tak veľa zdrojových áut. Zaujímavosťou tohto sú aj zmodernizované vyklápacie svetlá, podobne ako mala pôvodná verzia. V stave vypnutia sú umiestnené v jednej línii s kapotou, ale v momente zapnutia sa vyklopia smerom dopredu. Nie sú teda schované, sú viditeľné stále.


Foto: Nardone Automotive

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Nardone Automotive

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Pozrite si nádherný restomod Porsche 928