Škaredá Fabia ako nová s fóliami na sedadlách!

Škoda Fabia bola pre mladoboleslavskú automobilku rozhodne trefou do čierneho. Auto, ktoré okamžite získalo status ľudového auta, dnes už kultového auta. V štandardnej verzií šlo o malé auto prioritne do mesta, ktoré však v mnohých rodinách plnilo aj úlohu hlavného auta. Kombík zas ohromil na svoju triedu veľkosťou batožinového priestoru a aj keď tomu niekto nebude veriť, prvá generácia sa dočkala aj verzie sedan. Tá však bola tak škaredá a nepopulárna, že sedan pri prvej generácií aj skončil. Ukážeme vám však jeden kúsok, ktorý je okrem svojej odpudivosti aj mimoriadne zachovalý.

Auto pre... nevieme.

Kto chce praktickú Fabiu, kúpil kombi. Kto chcel menšiu, alebo na kombi nemal, kúpil hatchback. Kto ale kúpil sedan? Nevieme. Naozaj netušíme, čo mohlo človeka k tomuto motivovať, pár ľudí sa ale našlo. A niekto si svoju Fabiu Sedan hýčkal tak, že je dodnes v stave nového auta. Na portáli mobile.de sa objavil asi ten najzachovalejší kúsok vôbec.

Zdroj foto: mobile.de

Táto červená Fabia Sedan z roku 2003 naozaj vyniká a to nielen tvarmi karosérie. Pod kapotou má totiž aj mimoriadne zaujímavú motorizáciu. Ide o 2 litrový benzínový 4 valcový motor s výkonom 115 koní. Nakoľko tu ale nie je turbo, nejde o žiadneho trhača asfaltu. Výhodou však je, že sa v ňom prakticky nemá čo pokaziť, môže ísť naozaj o nesmrteľný motor. Čo sa týka výbavy, auto bolo na svoju dobu dobre vybavené, nájdete tu klimatizáciu a dokonca aj vyhrievanie predných sedačiek! To poteší mnohých aj dnes a preto predstavuje táto Fabia Sedan fajn spoločníka ako počas horúceho leta, tak aj počas mrazivých zimných rán. Okrem toho sa dostávame ku kontroverznému kufru. Ten síce vyzeral, akoby ho niekto na Fabiu len nalepil, ponúkal však obstojný objem cez 400 litrov, kam sa vie zbaliť aj celá rodiny na dovolenku. A červená Fabia Sedan zaujme ešte čímsi, svojím stavom. Od roku 2003, teda za 19 rokov života absolvovala iba neuveriteľných 15 000 km! Majiteľ dokonca kompletne ani neodbaľoval sedačky a tak na nich dodnes nájdete fólie. Pre zaujímavosť, takýto nájazd činí okolo 65 km mesačne, čo je naozaj nič! Všetko spomenuté však dvíha cenu tohto raritného auta a súčasný majiteľ si za svoju 19 ročnú Fabiu Sedan pýta 7 950 €. Iste, na Fabiu prvej generácie je to veľmi veľa. Ale ide prakticky o zakonzerované nové auto s klimatizáciou, vyhrievanými sedadlami, rozmerným kufrom, prakticky nezničiteľným motorom a lacným servisom. V tomto svetle to napokon bude možno ešte výhodná kúpa.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škaredá Fabia ako nová s fóliami na sedadlách!