Nástupca Passatu bude už len eketrický, poznáme meno!

VW Passat je už roky, ba dokonca desaťročia spolu s Golfom tým najobľúbenejším modelom. Hlavne na trhu jazdeniek, kde sa Passaty hýbu už blízko úrovne Golfu ide o extrémne zaujímavé auto. Ponúka ohromný vnútorný priestor, hlavne ako kombi vo verzií Variant, kvalitné materiály, dobré odhlučnenie a komfort vyššej triedy. Plusom je aj jeho servisovateľnosť a dostupnosť náhradných dielov, skrátka pre mnohých je to predstaviteľ dokonalého auta. Passatu však pomaly odbíjajú posledné chvíle služby a VW sa ho chystá nahradiť.

Koniec Passatu?

VW Passat je jedným z najuniverzálnejších áut. Poskytne dostatok priestoru aj pre veľkú rodinu, je komfortné a zároveň dostatočne reprezentatívne aj pre manažéra. Skrátka dokonalý univerzál. O tom, že sa pomaly blíži jeho koniec informoval portál focus.de.

Zdroj foto: gettotex.com

Passat je na trhu ako elegantnejší sedan a praktickejšie kombi. Tomu sa však darí výrazne lepšie, aj preto už v budúcej generácií príde Passat len ako kombi, teda vo verzií Variant. Už len to je náznakom toho, že osud Passatu je už asi spečatený. Napriek tomu, že v budúcej generácií bude Passat v predaji iba ako kombi však neznamená, že si VW neuvedomuje jeho potenciál. S narastajúcim tlakom na elektrické autá však je budúcnosť Passatu taktiež elektrická a to vníma VW ako príležitosť na nový štart. Takže ďalší Passat príde ešte aj s klasickými spaľovacími motormi, ten ďalší však bude už len na elektrinu a s najväčšou pravdepodobnosťou sa už nebude volať ani Passat. VW si totiž zaregistroval názov ID.7 Tourer, čo by mohol byť práve elektrický nástupca Passatu. Nakoľko nás ale dovtedy ešte jedna generácia čaká, tak VW ID.7 Tourer sa dočkáme možno v rokoch 2029-2030, čo ale už nie je tak ďaleko, ako by sa mohlo zdať. Je dosť pravdepodobné, že model bude podobný ako v prípade dvojice VW Golf a VW ID.3. Táto dvojka je v súčasnosti príkladom, ako vedľa seba fungujú 2 autá rovnakej kategórie, jedno je k dispozícií ešte pre zákazníkov uprednostňujúcich spaľovacie motory, druhé pre tých, ktorí chcú elektromobil. Uvidíme, ako to bude s Passatom, respektíve jeho nástupcom ID.7 Tourer. A hlavne sa nechajme prekvapiť, ako pokročí technológia, momentálne by totiž takéto veľké auto disponovalo dojazdom 500 - 600 km, čo na diaľničný koráb nie je práve najviac.

Zdroj: focus.de

Zdroj foto: gettotex.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nástupca Passatu bude už len eketrický, poznáme meno!