Je to tu, aj Lamborghini bude elektrické!

Svet áut sa mení šialenou rýchlosťou. Kedysi bolo za rýchle auto považované každé, ktoré dalo 100 km/h pod 10 sekúnd. Športiak navyše musel mať pod kapotou poriadny motor, teda V6 alebo V8, pamätníci si pamätajú aj dobu V10 a aj keď tí neskôr narodení nebudú veriť, kedysi boli relatívne bežnými aj V12. V dnešnej dobe trojvalcov, hybridov a elektromobilom čosi nepredstaviteľné. Iste, elektrické autá vedia dosiahnuť taktiež záívratnú akceleráciu, no väčšinou sa zameriavajú len na ňu. Ostatné jazdné vlastnosti a pôžitok z jazdenia sú už na vedľajšej koľaji. Niektoré automobilky to však chcú zmeniť vo veľkom štýle.

Elektrické Lambo je na dohľad.

Lamborghini bolo vždy stelesnením rýchlosti a šialených výkonov. Vždy šlo o tie najrýchlejšie autá na svete, ktoré vynikali bezkonkurenčnou akceleráciou a dokonalým jazdeckým zážitkom na akejkoľvek ceste. Nestratia sa ani na okruhoch, modifikové Lamborghini používa aj množstvo pretekárskych tímov na okruhoch, skrátka Lamborghini je stelesnením pretekárskeho DNA, ktoré talianska značka za sebou má. O tom, že čoskoro tu bude čisto elektrické informoval portál topgear.com.

Zdroj foto: classicdriver.com

Lamborghini bolo vždy povestné svojou rýchlosťou a poriadnymi motormi. Mnoho valcov, stovky koní pod kapotou a ohlušujúci hluk boli charakteristiky, ktoré spĺňalo do bodky každé Lambo. Už príchod SUV-čka Urus bol mimoriadne kontroverzný, mnoho ľudí si nevedelo predstaviť veľké SUV s býkom v logu. Akosi si na to ale každý zvykol, teraz prichádza ďalší revolučný krok. Lamborghini bude elektrické. Na jednej strane to nepoteší verných fanušíkov, na strane druhej sa čosi také dalo skôr či neskôr čakať. Lamborghini je totiž členom koncernu VW, ktorý chce postupom času prejsť na elektrický pohon kompletne. Chce to robiť ale trochu inak. Samotný riaditeľ automobilky sa nechal počuť, že všetky elektrické autá vyzerajú približne rovnako a zameriavajú sa len na čo najlepšiu akceleráciu. Lambo to chce robiť inak, priniesť unikátny dizajn a jazdné vlasntnosti, ktoré budú aj v elektrickom aute hodné mena Lamborghini. Rovnako bude nový model kapacitne obmedzený, aby sa zachovala exkluzivita tejto jedinečnej značky. Napriek tomu bude nový elektromobil asi tým najpraktickejším, pôjde o 4 miestne GT-čko. 2 zadné sedadlá tak budú len pre menšie osoby či deti, svetlá výška však má byť vyššia, čo bude praktické aj pri jazde na menej kvalitných cestách. Lamborghini sa netají tým, že chce byť aspoň hybridným najdlhšie ako to pôjde, táto novinka tak bude do istej miery testom, ako sa uchytí čisto elektrický športiak. Máme sa na čo tešiť.

Zdroj: topgear.com

Zdroj foto: classicdriver.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Je to tu, aj Lamborghini bude elektrické!