25 ročný Renault Clio za 45 000 €?

Renault Clio je autom, ktoré sa na našich cestách v minulosti vyskytovalo naozaj hojne. Dnes je to už skôr rarita. Renault ako taký postupne stráca svoj trhový podiel a rovnako aj popularitu medzi zákazníkmi. Hlavne tými, ktorí chceli športovejšie auto s dušou. Presne takéto autá Renault kedysi robil, rad RS snáď netreba predstavovať. Nakoľko si ale rýchle Renaulty nikdy nenašli veľa kupcov, už na ne len spomíname. Kedysi sme tu mali ale hotový unikát, o ktorom ste možno ani len nepočuli!

Nádych F1? Nie tak celkom.

Renault Clio bol vždy považovaný za malé autíčko do mesta. Obľúbilo si ho však množstvo zákazníkov a z tejto masy sa našlo niekoľko, ktorí chceli čosi viac. Poriadne ostré kompaktné autíčko. A dostali ho v podobe Renaultu Clio Williams. A jeden unikátny kúsok sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Evokuje vám meno Williams tím v F1? Máte pravdu, svojho času tejto stajni dodával motory práve Renault, preto toto meno. Tento kúsok z roku 1997 však nemá s okruhovými pretekmi nič spoločné, bol určený skôr na rally jazdu. Auto bolo rozšírené, je tu teda aj iná kapotáž. Dôvodom je okrem toho aj väčší motor, pod kapotou je 2 litrový 4 valcový motor s výkonom 147 koní, čo robí z malého a ľahkého Clia naozaj poriadne mrštné autíčko. Dostať sa na 100 km/h za 7,8 sekundy má čosi do seba aj dnes, skrátka auto plné zábavy. Mnoho vodičov oceňuje jeho hravosť, je to taká väčšia motokára. A navyše ide o auto, z ktorého je na svete zachovaných možno len niekoľko kusov. Tento konkrétny kus vyniká aj svojim stavom, absolvoval len 56 500 km, čo je fakt minimum. Keďže je tento Renault Clio Williams ale veľkou vzácnosťou, odzrkadľuje sa to aj na jeho cene. Tá je 45 000 € a napriek tomu, že je extrémne vysoká, je takmer isté, že časom hodnota auta už len a len porastie.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 25 ročný Renault Clio za 45 000 €?