Najzachovalejšia Škoda 1000 MB!

Škoda 1000 MB bola kedysi bežným autom, dnes ide v podstate o žiadaný veterán. Je ich ale naozaj málo, veľmi málo. Svojimi tvarmi, interiérom aj motorom je toto auto už naozaj ako z iného sveta. Elegantné a na prvý pohľad zaujímavé auto, aj keď toto konkrétne má za sebou už 56 rokov. A ešte dlho niekomu možno poslúži.

Dostupný veterán

Veterány sú obvykle šialene drahou záležitosťou. Buď je poriadne vysoká obstarávacia cena samotného automobilu, alebo je drahá prvádzka a údržba, alebo oboje naraz. To je ten najhorší prípad. Dostupnosť zahraničných náhradných dielov je otázna a nájsť niekoho, kto dokáže starý veterán dať dokopy sa rovná zázraku. Škoda 1000 MB je v tomto zhovievaješia. Nakoľko ide v podstate o domáce auto, s dielmi to nie je až tak zlé a vďaka jednoduchej technike sa ešte dnes nájdu pamätníci, ktorí na takomto aute dokážu opraviť čokoľvek s jednou sadou kľúčov. Na portáli mobile.de sa objavil jeden kúsok, ktorý nestojí šialené peniaze a navyše je v stave, kedy nejakú zásadnú opravu možno nebudete musieť riešiť ešte pomerne dlhú dobu.

Zdroj foto: mobile.de

V tomto prípade tu máme kúsok z roku 1966, teda 56 ročný exemplár. Má stále atraktívne a elegantné tvary, novšia Škoda 100 bola pre mnohých už menej elegantná, menej hodnotná, skrátka horšia. Škoda 1000 MB sa tak stala totálnou legendou. Dnes ich existuje ale len totálny zlomok a tie, ktoré sú pojazdné sú ešte väčšou vzácnosťou. Táto konkrétne je ale stále v pojazdnom stave, navyše ju mal od roku 1966 jeden jediný majiteľ! Ten s autom síce jazdil, ale sa o neho aj ukážkovo staral a garážoval. Za 56 rokov s ním najazdil iba 56 039 km, čo je len čosi cez 80 km mesačne. Takýtmo nájazdom sa nemal šancu 1 litrový motor s výkonom 35 koní priveľmi opotrebiť, auto je doteraz v perfektnom a pritom pôvodnom stave. Presne tak, žiaden tuning, žiadna neodborná oprava, skrátka krásny zachovalý pôvodný stav. Auto podľa toho ale stojí, napriek tomu nejde o neprekonateľnú položku. Za cenu 19 900 € by nad týmto autom určite stálo za to aspoň porozmýšľať.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najzachovalejšia Škoda 1000 MB!