Octavia s výkonom 508 koní za cenu 3 valcovej Octavie 1.0 TSI?

Škoda Octavia. Bestseller, voľba rozumu, no aj auto nesmierne obľúbené u všetkých. Aj pri milovníkoch rýchlosti a výkonu. Rovnako je aj obľúbeným terčom rôznych úpravcov a modifikátorov inak obyčajných áut. Octavia tak býva taktiež terčom rôznych úprav, no obvykle sú to úpravy skôr jemnejšie. Vydolovať z nej cez 500 koní? Áno, aj to je možné.

Obyčajne neobyčajná!

Škoda Octavia je autom, ktoré nájdete na každom parkovisku, pred každým panelákom. Skrátka totálna masovka. Napriek tomu má svoj charakter a dušu, ktorá oslovila davy. A niekoho až tak, že si z nej chce spraviť svoje vysnené auto snov. A táto Octavia z portálu mobile.de je naozaj auto ako z ríše snov.

Zdroj foto: mobile.de

Najčastejšie sa upravujú Octavie, ktoré sú skutočným vrcholom. Teda obvykle sa upravuje Octavia RS, tá má však jeden nedostatok. Je to len predokolka a na to, aby ste na kolesá preniesli maximum trakcie, potrebujete pohon 4x4. To bolo potrebné zabezpečiť aj pri tejto červenej Octavií Combi. Do jej útrob sa tak dostal motor 2,0 TSI s pohonom 4x4, ktorého darcom bolo športovo ladené Audi S3. Úprav tu bolo prevedené celé priehrštie. Je tu nové turbo, sanie, medzichladič, výfukový systém, spojka, brzdy, kompletne nový softvér. Mnoho z týchto záležitostí si robil zručný majiteľ aj sám. Výhodou tejto Octavie je jej stav, interiér zo svetlej kože, bohatá výbava. A spomínané monštrum pod kapotou s výkonom 508 koní! Áno, aj zo 4 valcového 2 litrového motora sa dá vydolovať takýto extrémny výkon. Čo sa týka nájazdu, tak táto Octavia pôvodne najazdila 100 000 km, potom dostala spomínaný motor z Audi, ktorý mal za sebou 20 000 km. No a s týmito úpravami a výkonom cez 500 koní Octavia absolvovala ešte 30 000 km. Takže auto ako také má za sebou okolo 130 000 km, motor 50 000 km z toho posledných 30 000 km naladený na šialený výkon. Spomenieme ešte že sa jedná o kúsok z roku 2013. Všetky diely v ňom iste pracujú na hrane udržateľnosti, je teda otázkou, koľko auto ešte bude slúžiť. Za výhodu sa dá ale považovať cena. Táto Octavia Cimbi s výkonom 508 koní stojí 19 490 €. Vzhľadom na to, novú Octaviu Combi v základe s 1 litrovým 3 valcovým motorom a výkonom 110 koní môžete mať za 21 640 € ide o mimoriadne lákavú ponuku.  Takže Octaviu s výkonom 508 koní môžete mať o 2 000 € lacnejšie, ako tú najzákladnejšiu novú. To znie ako príležitosť splniť si sen, čo poviete?

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Octavia s výkonom 508 koní za cenu 3 valcovej Octavie 1.0 TS...