Čínsky elektromobil s výkonom cez 500 koní za super cenu!

Čína je automobilkou, ktorá roky nemala vo svete automobilov práve reprezentatívne meno. Kradla kde sa dalo a preslávila sa hlavne množstvom kópií, väčšina z nich bola nevalnej kvality. V posledných rokoch sa výrazne zlepšila kvalita a prišli aj mnohé zaujímavé novinky, ktoré by iste bodovali aj u nás. Jednou z nich je aj nový elektromobil Leapmotor C01.

Konkurent Tesly?

Leapmotor je elektrický sedan, ktorý môže smelo konkurovať aj Tesle či iným elektromobilom renomovaných značiek. Aj keď meno automobilky Leapmotor znie lacno, auto ako také pôsobí naozaj hodnotne a zaujímavo. O elektrickej novinke z Číny informoval portál topelectricsuv.com.

Zdroj foto: topelectricsuv.com

Ide o auto s dĺžkou cez 5 metrov, dostatkom priestoru pre cestujúcich aj pre ich batožinu. Vpredu sa nachádza trojica rozmerných displejov, vďaka ktorým interiér pôsobí naozaj veľmi moderne. Ruka v ruke s ním ide aj exteriér, ktorý pôsobí dynamicky a zároveň elegantne. Jemná inšpirácia Teslou sa tu možno nájde, no zrejmé je aj autorstvo automobilky, ktorá odviedla naozaj dobrú prácu.

Zdroj foto: topelectricsuv.com

Čo sa týka motorizácie, základná verzia Leapmotor C01 disponuje 1 elektromotorom s výkonom 272 koní, vďaka ktorým činí maximálka 170 km/h a na 100 km/h sa dostanete za 7,9 sekundy. Dojazd? 500 km, aj keď v reálnej praxi to bude iste menej. Cena je po prepočte okolo 25 000 €, čo je na elektromobil s použiteľnými parametrami naozaj veľmi fajn cena. Oveľa zaujímavejšia je však vrcholná verzia, kde nájdete špičkové audio, vyhrievané a ventilované kožené sedačky s masážnou funkciou a mnoho iného. Namiesto 1 sú tu rovno 2 elektromotory, ktoré v súčte disponujú výkonom neskutočných 544 koní! To je výkon hodný športiaku a to dokazujú aj dynamické parametre. Dosiahnuť 100 km/h za 3,7 sekundy bolo kedysi výsadou čistokrvných športiakov. Teoretický dojazd 630 km je tiež prekvapivo prijateľný. Nuž a cena? 38 000 €! Len pre zaujímavosť, u nás môžete za podobnú cenu 42 000 € kúpiť elektrickú Škodu Enyaq iV s výkonom 150 koní, maximálkou 160 km/h a zrýchlením na 100 km/h za 11,3 sekundy pri dojazde necelých 350 km. Nuž, Leapmotor C01 by pri týchto parametroch a cene iste zamútil vodu aj u nás.

Zdroj foto: topelectricsuv.com

Zdroj: topelectricsuv.com

Zdroj foto: topelectricsuv.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínsky elektromobil s výkonom cez 500 koní za super cenu!