Porsche Cayenne Coupe má od Manhartu 800 koní

Nemecký úpravca Manhart pripravil pre model Porsche Cayenne Coupe úplne novú kúru, ktorá je zameraná nielen na zmenu vizuálu, ale tiež na zvýšenie výkonu. Nová verzia dostala názov Manhart Performance CRT 800 a je najnovším prírastkom v ponuke.

Ako základ pre úpravu prišlo už tak výkonné vozidlo Porsche Cayenne Coupe Turbo, ktoré má štvorlitrový osemvalec s výkonom 404 kW (550 k) a krútiaci moment o 770 Nm. Nové hodnoty sú však omnoho šialenejšie. Po zásahu má motor výkon až 588 kW (800 k) a krútiaci moment 1 090 Nm.

Foto: Manhart

Na zvýšenie výkonu bolo nutné pridať iné turbá a iný medzichladič stlačeného vzduchu. Pre túto konfiguráciu je odladená aj riadiaca jednotka, ktorá zohľadňuje vylepšenia a zabezpečuje, aby spolu fungovali naozaj tak ako majú. Manhart autu dal aj nový výfukový systém s klapkou, ktorá mení zvuk. Vzadu je tento výfukový systém rozoznateľný štvoricou kruhových koncoviek výfuku s priemerom 100 milimetrov. Tie môžu mať aj keramické povlaky, alebo karbónové elementy.


Foto: Manhart

V rámci výfuku môžu byť aj iné dvestobunkové katalyzátory a Manhart ponúka aj možnosť odstránenia filtra pevných častíc, miesto ktorého má v repertoári rúry. Tieto prvky nie sú schválené pre bežnú prevádzku v Nemecku a tým pádom ani v Európskej únii, ale úpravca ich dokáže dodať zákazníkom po celom svete.

Už na fotkách jasné, že k zmene prišlo aj v súvislosti s podvozkovými dielmi. Manhart znížil vozidlo o 35 milimetrov aj napriek použitiu vzduchového podvozku. Využil na to nové uloženia.


Foto: Manhart

Manhart hodil najnovší prírastok do portfólia do svojich tradičných farieb kombinujúcich čiernu so zlatými pruhmi nielen cez stred vozidla, ale aj na bokoch. Rovnaké farebné témy majú aj disky, brzdové strmene a zadný difúzor. Onedlho sa v ponuke objaví aj balík karbónových dielov, medzi ktorými bude výrazný spojler a tiež difúzor. Samotné disky majú priemer 22 palcov a vpredu šírku 10,5 palca, vzadu 11,5 palca. Aj napriek tradičnej kombinácii farieb na odfotenom vozidle dokáže Manhardt ponúknuť akúkoľvek farbu zo vzorkovníka aj pre disky.


Foto: Manhart

Manhart Performance CRT 800 je konkurentom fabrickému Porsche Cayenne Turbo GT, ktoré má tiež rovnaký základ motora, ale výkon 471 kW (670 k) a krútiaci moment 849 Nm. Aj samotné Porsche v tomto prípade pristúpilo ku zníženiu svetlej výšky a ku úpravám motora a aj 8-stupňovej automatickej prevodovky. Porsche pre tento model ponúka v štandardnej výbave keramické brzdy. Tie budú určite ponuke aj pre úpravu od Manhartu.


Foto: Manhart

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Manhart

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Porsche Cayenne Coupe má od Manhartu 800 koní