Športiak s výkonom 365 koní za cenu Octavie!

Pokiaľ riešite kúpu nového auta, určite ste dospeli ku otázke či si kúpiť nový praktický kúsok, alebo si splniť sen možno exotickejšou jazdenkou. Niekedy zvíťazí rozum, niekedy srdce. V tomto prípade vám ukážeme exotiku, ktorá je už tak šialená, že ju možno nepoznajú ani veľkí znalci rýchlych áut. Ide o anglický kabriolet, ktorý sa predáva za cenu Octavie.

TVR počuli ste o ňom?

Britské automobilky sú zaujímavé, no u nás pomerne neznáme. Nielen kvôli tomu, že sa u nás s nimi takmer nestretnete, ani neoplývajú ani extrémnou spoľahlivosťou. Keď sa navyše čosi pokazí, zohnať náhradné diely a mechanika, ktorý by dokážal Angličana obslúžiť je zázrakom. Na portáli mobile.de sa objavilo auto menom TVR Tuscan, ktoré je zaujímavé každým kúskom.

Zdroj foto: mobile.de

Zaujme už svojím vzhľadom. Je to športový kabriolet, ktorý vyzerá tak trochu ako z iného sveta. Dizajnovo je skutočnou vychytávkou, napríklad dverá neotvárate kľučkou ale tlačidlom, interiér je ako z vesmírnej lode, takéto auto ste asi ani nevideli. A pritom pôsobí naozaj rýchlo, čo aj potvrdzuje. Pod kapotou má totiž 4 litrový 6 valcový motor s výkonom 365 koní, čo je na malý kabriolet viac než dosť. Okrem toho je auto mimoriadne hravé, určené však len pre skúsených vodičov. Nie sú tu žiadne moderné elektronické stabilizačné systémy, žiadne ESP a dokonca ani ABS! Za jeho volant si tak smie usadnúť len vodič, ktorý vie čo chce. TVR Tuscan navyše nepôsobí staro, pritom je už z roku 2000! Presne tak, tento exot má už 22 rokov, za ktoré stihol najazdiť 44 938 km. To je stále pomerne málo. Ťažko odhadovať, koľko toho ešte Angličan vydrží, no jeho obstarávacia cena je vzhľadom na exkluzivitu a výkon naozaj lákavá. Ide o 34 999 €, čo je cena lepšie vybavenej Octavie. Stálo by to za zváženie?

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Športiak s výkonom 365 koní za cenu Octavie!