Malý Peugeot 205 z roku 1987 za bláznivú cenu!

Francúzske autá pozná celý svet, niekto na ne nedá dopustiť, iný zas na Francúzoch nenechá nitku suchú. Nech patríte do jedného alebo druhého tábora, faktom je, že pred pár desaťročiami bol Peugeot automobilkou s výrazne športovejšou DNA v porovnaní s dneškom. Aj preto vznikali športové verzie obyčajných modelov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube. Peugeot 205 nebol výnimkou. Teraz sa predal jeden vzácny Peugeot 205 GTi za sumu, ktorú nečakal ani predajca.

Raketa aj do mesta

Peugeot 205 bol malým mestským autom, ktoré sa najlepšie cítilo v úzkych uličkách miest. Nestratilo sa ale nikde, napriek svojim kompaktným rozmerom nezriedka plnilo funkciu rodinného auta. Peugeot mal v dobe uvedenia aj ambície v oblasti motošportu, preto občas priniesol aj verziu, ktorá mohla zaujať aj masovejšie obecenstvo. Na portáli aguttes.com sa objavil na predaj extrémne zaujímavý kúsok.

Zdroj foto: aguttes.com

Tento čierny Peugeot 205 GTi nie je na prvý pohľad úplne raritným autom, v jeho rôznych verziách vzniklo dokonca až cez 300 000 kusov! Tento je vzácny tým, že ide o kúsok zo začiatku výroby, z roku 1987, čo je len 1 rok po jej zahájaní. Navyše motor ešte nebol osadaný katalizátorom, ktorý neskôr ubral motoru výkon 8 koní. Ten celkový výkon činí 130 koní, čo je na malé mestské a ľahké auto naozaj veľmi fajn. Bol tu rovnako netradičný a vzácny dvojramenný volant a niektoré ovládacie prvky, ktoré Peugeot neskôr nahradil. Takže šlo o naozajstnú vzácnosť, akú nemáte veľmi šancu bežne nájsť. Ďalšou zaujímavosťou je dokonalý stav. Tento Peugeot 205 GTi má najazdených iba 6 928 km. Dlhé roky ho mala jedna staršia pani a dedič, ktorý sa ku nemu dostal s ním prakticky ani len nevyšiel a zabezpečil jeho renováciu. Je to naozaj hotová vzácnosť a aukčná spoločnosť, ktorá mala predaj na starosti očakávala, že sa Peugeot 205 GTi predá za 45 000 € až 65 000 €. Výsledná cena napokon prekvapila aj predajcu, niekto dal na neho neuveriteľných 82 960 €. Presne tak, za 35 ročný malý Peugeot!

Zdroj foto: aguttes.com

Zdroj foto: aguttes.com

Zdroj: aguttes.com

Zdroj foto: aguttes.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Malý Peugeot 205 z roku 1987 za bláznivú cenu!