Z tohto auta Mercedes nepredal ani 100 kusov, plánuje nástupcu!

Mercedes je automobilkou, ktorá je mnohými považovaná za vrchol toho, čo môžete vôbec mať. Spája pohodlné, luxusné a komfortné autá s rýchlosťou a výkonom. Ide o jednu z troch automobiliek, ktoré si ich milovníci stále doberajú. Ide o Mercedes, BMW a Audi. Mercedes ale prekvapil, pripravuje nástupcu auta, ktoré bolo takým prepadákom, že o ňom nevie ani mnoho milovníkov tejto ikonickej značky.

Nepoznaný prepadák

Mercedes je tradičnou značkou, od ktorej nikto nečaká nejaké veľké experimenty. Napriek tomu sa občas aj on pozrie do končín, s ktorými nemá veľa skúseností. Tak tomu bolo aj v roku 2012, kedy postavil exkluzívny športiak výhradne na elektrický pohon. A teraz chystá nástupcu.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Auto z Roku 2012 nieslo meno Mercedes SLS Electric Drive. Presne tak, je tomu už 10 rokov. V dobách, kedy elektromobilita nebola ešte takým fenoménom. Tento elektrický športiak bol extrémne silný, disponoval výkonom 751 koní. Šlo o najvýkonnejší aj najdrahší Mercedes tej doby. Stál cez 400 000 €, čo sú aj dnes nepredstaviteľné peniaze. Slabinou bola batéria, ktorej kapacita bola ekvivalentom 15 litrov paliva. Papierovo činil dojazd 250 km, no auto s výkonom cez 700 koní na spotrebu rozhodne nejazdí. Totálne vyšťaviť batériu tak nebolo problémom ani po 40-50 km. Aj to bol dôvod veľkého neúspechu, zo 100 vyrobených sa pravdepodobne nepodarilo ani len predať všetky, Mercedes to však nikdy oficiálne nepovedal. Napriek tomuto neúspechu sa Mercedes chystá na nepriameho nástupcu, ktorého chce predstaviť v roku 2025. Pôjde o elektrický Mercedes AMG, ktorý však bude postavený kompletne od základu nanovo. Mercedes si ide svojou cestou napriek tomu, že záujem o elektromobily postupne klesá. Automobilka sa totiž nechala počuť, že nebude čakať na trh elektrických automobilov, ale sama ho vytvorí. Čoskoro chce dokonca vyrábať už len elektrické autá. Pre tradičných milovníkov Mercedesu to bude iste tvrdá rana.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Z tohto auta Mercedes nepredal ani 100 kusov, plánuje nástup...