Škoda Rapid, ľudové auto dneška?

Škoda Octavia si kedysi vybudovala status kultového a naozaj ľudového auta. Tým je aj dodnes, ak sa však bavíme hlavne o prvej generácií Octavie, tá už má predsa len pár rokov odžitých. Dnešným ľudovým autom sa môže stať aj napríklad taká Škoda Rapid, ktorá bola pre automobilku modelom nesplnených ambícií a pre verejnosť bola možno až príliš obyčajná. Ale práve to môže byť dnes plusom.

Nudná? Možno, ale praktická!

Škoda Rapid v čase svojho príchodu oslovila mnohých. Keď sa však dostala do predaja, až taká výhra to nebola. Mnoho ľudí čakalo, že sa bude Rapid predávať ako teplé rožky, predsa len auto postavené medzi Fabiou a Octaviou znie lákavo. Celkovo však bol Rapid sklamaním, po pár rokoch skončil bez nástupcu. Jeden zaujímavý kúsok sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Kedysi bol Rapid považovaný za synonymum nudnosti, v dnešnej dobe jeho vlastnosti však dokáže oceniť stále viac a viac ľudí. Dnes si môžete kúpiť auto so spaľovacím motorom a objemom 1 liter s 3 valcami, alebo hybrid či elektromobil. Dostupný diesel? To je už minulosť. Stačí sa ale poobzerať napríklad po Rapidoch. Ľudové auto s veľkým kufrom, celkovo je aj rozmerovo veľmi blízke prvej generácií Octavie, avšak je pochopiteľne modernejšie. Tenko konkrétny kúsok má pod kapotou motor 1,6 TDI, je to ešte štvorvalec, ktorý bol preslávený hlavne svojou spotrebou. Z výkonu 90 koní na zadok nespadnete, avšak pri bežnej spotrebe do 4 litrov na 100 km už iste zbystríte. Motor je navyše relatívne spoľahlivý a poteší aj výbava. Ovládanie na volante, navigácia, všetký okná v elektrike či automatická prevodovka, to všetko boli záležitosti, ktoré rozhodne neboli v základnej výbave. Tento Rapid navyše prekvapí zachovalým stavom. Boda by aj nie, od roku 2014, teda za 8 rokov prevádzky najazdil Rapid len 50 000 km. To robí iba okolo 500 km mesačne, čo je na dieslové auto extrémne málo. Nuž a cena? Tá je 12 499 €. Ak sa pozriete na to, aké auto môžete mať za podobné peniaze dnes, je to naozaj fajn. Na druhej strane ide o dôkaz že autá, ktoré sa už nevyrábajú na cene tratia len veľmi pomaly. Myslíme tým typ áut, teda malé auto s naftovým motorom, to je dnes už len spomienka. Ak by ste tohto Rapida kúpili a jazdili s ním len veľmi striedmo, možno ho o pár rokov predáte za cenu, za akú ste ho kúpili.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Rapid, ľudové auto dneška?