Niekde sa na Teslu čaká aj 6 rokov!

Súčasná situácia na trhu nových áut je naozaj veľmi zlá. Najskôr automobilky bojovali vo svete pandémie s extrémnymi poklesmi predajov. Aby toho nebolo málo, čipová kríza komplikuje aj samotné dodanie automobilov. A navyše kvôli najrôznejším legislatívnym problémom musia mať nové autá stále viac moderných technológií, ktoré aj čosi stoja. A tak nie je ničím prekvapivým, ak na auto čakáte dlhé mesiace. A niekde to môžu byť aj roky.

Skôr do školy ako k novému autu

Ak sa vám v posledných mesiacoch narodilo dieťa, istotne si neviete ani len predstaviť, koľko času ešte uplynie, kým nepôjde do školy. No, čítajte ďalej. Ako informoval portál indianexpress.com, možno sa odchodu vášho dieťaťa do školy dočkáte skôr, ako svojho auta.

V súčasnosti je mnoho záujemcov o nové auto zaskočených z čakacích lehôt. Nielen že sú autá stále drahšie, ale ak vám to nevadí, aj tak sa načakáte. Niekoľko mesiacov je štandardom, ak sa k vybranému autu dostanete do pol roka, môžete to považovať za šťastie. Mnoho záujemcov tak ide radšej do jazdenky, lebo tú si domov odnesú hneď. Extrémom bola v tomto Tesla. Tá na svoj Model 3 začala prijímať predoobjednávky v roku 2016, no prvé reálne kusy prišli zákazníkom najskôr až o rok. Pomerne dosť záujemcov o Teslu Model 3 sa našlo aj v Indií a automobilke verili natoľko, že rezervačný poplatok vo výške 1 000 dolárov zaplatili hneď, ako to šlo. Takže v roku 2016. Presne tak, na svoje auto čakajú už 6 rokov. Za tú dobu začne chodiť dieťa od narodenia do školy! Problém je jednoduchý. Tesla síce už Model 3 predáva, na indickom trhu však nemá zastúpenie. Aj preto sa mnoho bývalých záujemcov začalo dožadovať vrátenia rezervačného poplatku, nie všetkým však Tesla vyhovela. V hre je do budúcna aj výstavba továrne na výrobu Tesly v Indií, čo by prekernú situáciu pomohlo vyriešiť. No to je otázka minimálne 2 rokov, takže na svoje vysnívané auto človek v Indií počká minimálne 8 rokov. Ak sa vôbec dočká.

Zdroj foto: indianaexpress.com

Zdroj: indianaexpress.com

Zdroj foto: indianaexpress.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Niekde sa na Teslu čaká aj 6 rokov!