Najlacnejšie Lamborghini, mačka vo vreci alebo kúpa roka?

Ak človek vyberá jazdené auto, obvykle má už vybraný konkrétny typ. A potom priebežne pozerá všetky dostupné ponuky, porovnáva motorizácie, výbavu, nájazd a stav. Väčšinou ale človek hľadá svoje vybrané auto od najlacnejších. Najlacnejší kus čohokoľvek použitého vzbudzuje obavy. Niet sa čomu diviť, je to logické. Mnoho ľudí však po najlacnejšom kuse práve z opatrnosti nesiahne. Ak ale ide o superšport, ten najlacnejší kus môže byť v podstate jedinou dostupnou možnosťou, ako sa ku nemu dostať. Napríklad ako pri tomto Lamborghini Gallardo.

Taliansky sen

Superšporty sú pre mnohých ľudí nesplniteľným snom. Často krát je takéto auto z Talianska, či už ide o Ferrari alebo Lamborghini. Talianske aujá majú jednoducho svoje nezameniteľné čaro, ktoré pochopí len ten, kto v takomto aute sedel. Cenovo sú však Ferrari či Lamborghini na kilometre vzdialené od finančných možností drvivej väčšiny ľudí. Občas sa nájde výnimka, ako napríklad toto Lamborghini na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o Lamborghini Gallardo z roku 2004. Je to prvé z modernejších áut značky Lamborghini, predošlé Diablo bolo ešte divokejšie, Gallardo je už produktom spolupráce s Audi. Aj v interiéri je niekoľko ovládacích prvkov z Audi, aj to je jeden z dôvodov, prečo Gallardo nebýva na pomery Lamborghini až tak drahé. Motoricky je to ale stále totálna špička. Pod kapotou je šialený 5 litrový 10 valcový motor, ktorý vyčaruje zimomriavky na chrbte aj mŕtvemu. Výkon 500 koní, maximálka 309 km/h a zrýchlenie na 100 km/h za 4,2 sekundy sú parametre, ktoré mnoho športiakov nedosahuje ani dnes. A to sa bavíme o 18 ročnom aute! Jeho nájazd nie je vysoký, 55 900 km, avšak pri superšporte je na techniku náročnejší každý jeden kilometer. Auto je údajne po menšej nehode, kde boli opravené dvere ale inak je vraj v top stave. A to napriek faktu, že ide o jedno z najlacnejších Lamborghini Gallardo vôbec. Môže to byť kúpa roka, no každý skrytý problém môže vyjsť na ťažké tisíce. Cena je na všetko, čo Gallardo dokáže  viac než prijateľná, 74 900 €. Iste, je to hromada peňazí, no za podobnú čiastku môžete mať napríklad Audi A7 s 2 litrovým štvorvalcom a v podstate polovičným výkonom. Audi A7 je bezpochyby skvelým a exkluzívnym kúskom, no väčšiu radosť z jazdy, prestíž a záujem okolia si rozhodne užijete práve s Lamborghini Gallardo.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejšie Lamborghini, mačka vo vreci alebo kúpa roka?