Obrovské SUV VW, ktoré u nás nekúpiš!

Volksvagen je automobilkou, ktoré je považovaná v podstate za tú najbežnejšiu možnú. Jej autá jazdia po celom svete a laik by povedal, že taký úspešný koncern bude všade predávať totožné modely. Nie je tomu však tak a aj VW svoju ponuku prispôsobuje podľa preferencií toho krotého trhu. Napríklad v USA by s takým Golfom dieru do sveta VW nespravil, pritom bez tohto modelu si VW nevieme v Európe ani predstaviť. Aj preto sú tu autá, ktoré človek nemá bežne šancu poznať. Napríklad VW Atlas.

Väčší ako Touareg

Už len pohľad na toto auto dáva tušiť, že je to ozajstný kus vozidla. VW Atlas pôsobí skutočne robustne, jeho rozmery sú dokonca väčšie, ako v prípade VW Touareg, ktorý je už sám o sebe naozaj obrovský. Lenže Atlas je určený na americký trh, tam by bolo malé auto odsúdené na zánik. Síce sa predáva aj v iných častiach sveta, k nám najbližšie tomu bolo v Rusku, ide však o totálnu exotiku. Na portáli mobile.de sa ale objavil zaujímavý kúsok, ktorý spája dostupnú cenu so skvelým stavom.

Zdroj foto: mobile.de

VW Atlas je dlhý viac ako 5 metrov a na šírku meria takmer 2 metre. To je naozaj veľa a zaparkovať s ním napríklad na parkovacom mieste s rozmermi 2,3x5 metrov bude orieškom. V Amerike však ide o štandard. Je to robustné SUV, ktoré disponuje 7 miestami a k tomu stále dobre využiteľným batožinovým priestorom. Ten je po sklopení tretieho radu sedadiel vskutku gigantický. Obor poskytuje všetok potrebný komfort a pod kapotou sa nachádza 2 litrový štvorvalcový benzínový agregát, ktorý je na americké pomery hodný tak kosačky, bohato však postačuje. S výkonom 238 koní síce na okruh nepatrí, dynamiky má dostatok. Kúsok z roku 2018 navyše ohúri skvelým stavom. Dôvodom je nízky nájazd, predáva sa len s nájazdom 56 000 km. To je na tak robustné auto naozaj ničím. Cena? Aj tá poteší, 27 500 € je rozhodne veľmi fajn. Hlavne s prihliadnutím na fakt, že výrazne menší Tiguan s 1,5 litrovým motorom s výkonom 130 koní a základnou výbavou vyjde na vyše 30 000 €.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obrovské SUV VW, ktoré u nás nekúpiš!