Toto auto má tlačidlo, ktoré nič nerobí!

Technológie v autách sú dnes už bežnou súčasťou našich životov. Kedysi bolo auto len kusom strojárskej technolórie, elektronika len uľahčovala život. Dnes je auto takmer elektrosportebič, v ktorom je aj nejaký ten motor. V prípade elektromobilov môžeme hovoriť už len o elektrospotrebičoch. Kedysi sa každá funkcia ovládala nejakým mechanickým ovládačom, dnes je doba dotykových obrazoviek a všetko nastavíte jedným dotykom. No a občas je v aute aj tlačidlo, ktoré nemá žiadnu funkciu.

Prekvapenie po stlačení?

Interiér každého moderného automobilu je posiaty najrôznejšími tlačidlami. Kedysi bolo maximom ovládanie klimatizácie, dnes tu máme vyhrievané sedadlá, prepínače režimov, možnosť zapnúť športový či ekonomický režim. Obvyklým štandardom je, aby auto, ktoré má nejakú funkciu na tlačidle ju po stlačení aktivovalo. Na portáli gm-trucks.com sa však objavil prípad, kedy je v aute tlačidlo, ktoré nemá žiadnu funkciu. Zatiaľ.

Zdroj foto: gm-trucks.com

Hummer je značka, ktorú si každý spája s robustnými terénnymi autami, ktoré niekoho fascinujú, pre iného sú na výsosť odpudivé. Určite nám však dáte za pravdu, že Hummer si každý predstavoval ako auto so silným benzínovým motorom, to, že bude Hummer niekedy elektromobilom bolo absolútne nepredstaviteľné. Elektrický Hummer EV je však výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. Aj Hummer už môže byť elektrický. Jeho papierový dojazd je na úrovni 529 km. Toto auto je však skutočným obrom, s hmotnosťou cez 4 tony by ste ho s bežným vodičákom u nás nemohli ani šoférovať. Ak ale budete s vyše 4-tonovým autom jazdiť inak, ako vyslovene na spotrebu, tak reálny dojazd môže klesnúť aj hlboko pod polovicu pôvodného dojazdu.

Zdroj foto: gm-trucks.com

Hummer EV však prináša jednu zaujímavosť. V interiéri nájdete tlačidlo, ktoré aktuálne nič nerobí. O jeho funckií nič netušia dokonca ani technici. Dôvod je jednoduchý. Hummer chce marketingovo mieriť viac na požiadavky svojich zákazníkov. Preto automobilka spustila hlasovanie, akú funkciu si na tlačidlo prajú zákazníci. Uvidíme, či zákazníci uprednostia nejakú elektronickú funkciu alebo takú, ktorá reálne ovplyvní jazdné vlastnosti, ako napríklad uzávierka náprav. Nuž, je to zaujímavý pohľad na to, čo bude možno raz budúcnosťou, možnosť naprogramovať si svoje auto a prispôsobiť ho svojim predstavám na mieru.

Zdroj: gm-trucks.com

Zdroj foto: gm-trucks.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto auto má tlačidlo, ktoré nič nerobí!