6 500 € za kľúč od auta, ktorý nikam nepasuje?

Svet automobilov je ako botanická záhrada. Je mimoriadne pestrý, zaujímavý, má mnoho tvarov. Každé auto je iné, zvlášne, unikátne. A rovnako aj majitelia áut. Niekto chce auto, ktoré je vyslovene praktické a slúži na presun z bodu A do bodu B, pre iného je auto prostriedkom vyjadrenia slobody. Môže byť vášňou, splnením sna. Vo svete zberateľov sa stretávame aj s väčšími raritami. Napríklad s možnosťou kúpiť si kľúčik, ktorý nikam nepasuje.

Vzácna zbytočnosť

V dnešnom svete existuje množstvo absurdít a rarít. Môže ísť o limitované edície áut, prípadne exkluzívne prvky výbavy za nekresťanské peniaze. Na portáli collectingcars.com sa objavila skutočná rarita. Kľúčik od auta, ktorý ale do žiadneho nepasuje.

Zdroj foto: collectingcars.com

Ako môže niekoho takéto šialenstvo vôbec napadnúť kúpiť? Jednoducho. Ide o totálnu raritu, ktorá je extrémne vzácna a je dosť možné, že cena ešte len porastie. História tohto kľúča sa viaže na legendárny McLaren F1 LM, ktorý bol poctou McLarenu na svoje víťazstvo v Le Mans. Celkovo McLaren vyrobil 6 kusov, 1 si nechal a 5 ich pustil do predaja. Každé auto malo len jeden jediný kľúčik. Iste, risk, avšak svet milonárov si cení práve jedinečnosť a unikátnosť. Áut síce vzniklo len 6, kľúčov je ale sedem. Ten jeden kľúč extra bol vôbec prvým prototypom a práve on je na predaj. Presne tak, aj z kľúča musel vzniknúť protoryp, aby si McLaren vedel otestovať spôsob výroby. Uznajte, autá značky McLaren si nekupuje hockto, taký človek potrebuje reprezentovať aj kľúčom. Karbónové puzdro, farebný dekor rovnaký ako je karoséria skutočného McLarenu F1 LM, skutočné umelecké dielo hodného auta pre milionárov. Jeho jedinou chybou je, že k tomuto kľúču nedostanete žiadne auto a ani do žiadneho nepasuje. Už sa predal a jeho súčasný majiteľ za neho dal v prepočte šialených 6 500 €. Za kľúč, s ktorým nikdy nič neotvorí.

Zdroj foto: collectingcars.com

Zdroj foto: collectingcars.com

Zdroj: collectingcars.com

Zdroj foto: collectingcars.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 6 500 € za kľúč od auta, ktorý nikam nepasuje?