Dostupný karavan do terénu?

V posledných rokoch sa rozmohlo cestovanie s karavanom či obytným prívesom. Benefitom takéhoto štýlu spoznávania nových krajín je absolútna voľnosť, v súlade s nariadeniami tej konkrétnej krajiny môžete takpovediac zastaviť a prespať kdekoľvek. Karavan ako taký je však často krát extrémne nákladnou záležitosťou. Lacnejšou alternatívou je obytný príves, ak si niekto však hľadá príves aj do náročnejšieho terénu, možností veľa nie je. A hlavne tých cenovo dostupných. Táto to spĺňa.

Sloboda kdekoľvek

Obytné prívesy sú na jednej strane na ceste veľmi oslobodzujúce, na druhej strane človek musí dobre premyslieť, kam s nimi môže ísť a kam už nie. Rumunská spoločnosť FIM Caravans na svojej stránke fimcaravans.com informuje o špeciálnom obytnom prívese, v ktorom môžete navštíviť akúkoľvek časť sveta.

Zdroj foto: fimcaravans.com

Týmto obytným prívesom je model Migrator. Rumunská spoločnosť ho vyvýjala niekoľko rokov, takže nejde o žiadnu na kolene zbúchanú záležitosť. Na prvý pohľad zaujme moderný dizajn, už tu je zrejmé, že si Rumuni dali na vývoji naozaj záležať. Okrem vydareného dizajnu je hneď jasné aj to, že s týmto prívesom sa nemusíte báť ísť lesnou cestou, skalnatým údolím, skrátka nikde. Off-roadové pneumatiky v spojení s terénnym zavesením a brzdenou nápravou dostanú tento príves aj na tie najmenej dostupné miesta. Sklolaminátová konštrukcia zabezpečuje nízku hmotnosť a vysokú pevnosť, rovnako aj odolnosť voči vode. Dokonalé predpoklady na použitie v náročnom teréne.

Zdroj foto: fimcaravans.com

Čo sa týka výbavy, tak je tu dvojica prevedení. Základom je model Basic, kde v podstate nájdete len dvojlôžko. Na prenocovanie však aj toto postačuje. Pre náročnejších je určená verzia Ultimate. Tu sa nachádza aj kuchynka s drezom, 40 litrovou nádržou na vodu, ktorú môžete napojiť aj na sprchu. Za príplatok je možné objednať si aj chladničku či ohrievanie spomínanej nádrže na vodu, prípadne solárne panely. Príjemná je aj funkcia palubného počítača, ktorý monitoruje stav batérie, zostatok vody v nádrži či vonkajšiu teplotu. Takže máte kompletne uzatvorenú obytnú bunku so všetkým komfortom v najrôznejších podmienkach. Aké je cena? Za prevedenie Basic si rumunská firma pýta 13 225 € bez dane a prevedenie Ultimate 20 303 € bez dane. Vzhľadom na vlastnosti tohto prívesu ide stále o fajn cenu.

Zdroj foto: fimcaravans.com

Zdroj: fimcaravans.com

Zdroj foto: fimcaravans.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dostupný karavan do terénu?