Luxusná limuzína, ktorá tromfne aj Ferrari!

Ak chce človek kúpiť luxusné, výkonné a drahé auto, rozhodne má z čoho vyberať. Robustné limuzíny a športiaky, je ich viac než dosť. Pokiaľ však chcete auto s vysokým výkonom, ktoré bude nadpriemerne rýchle, pravdepodobne si vyberiete nejaký športiak, ktorý praktickými vlastnosťami nebude úplne excelovať. Alebo limuzínu, ktorá bude silná, luxusná a komfortná, ale na športiaky sa práve chytať nebude. Alebo môžete mať šťastie a mať všetko v jednom.

Neznáma vzácnosť

S automobilmi značky Alpina sa človek každý deň rozhodne nestretáva. Ide o profesionálne upravené BMW tej najvyššej triedy a kvality. Na portáli mobile.de sa objavila Alpina B12 postavená na základe BMW triedy 7. Konkrétne sa jedná o modifikáciu BMW 7 Long a na svete je len 23 takýchto kusov.

Zdroj foto: mobile.de

Ako vidíte, ide o veľkú vzácnosť. Na prvý pohľad zaujme neopozeraná zelená farba, inak však neznalý človek si ani len nepomyslí na to, že je pred ním totálna vzácnosť. Nejde pritom len o to, že z tohto auta bolo vyrobených len 23 kusov, aj po technickej stránke ide o hotový unikát. Poriadny 6 litrový motor s výkonom 430 koní, to sú čísla, aké dnes už nebývajú zvykom. To stačilo aj mimoriadne rozmernému a pochopiteľne aj ťažkému autu na to, aby sa na 100 km/h dostalo už za 5,9 sekundy! Maximálka 291 km/h bola taktiež na úrovni superšportov. V 90-tych rokoch na tom tak dobre neboli ani niektoré Ferrari! A toto zvládne auto z roku 2000 s nájazdom 200 000 km! Bonusom pre Alpinu je ohromný komfort a taktiež aj výbava, ktorá je aj dnešnou optikou viac než solídna. Elektronické otváranie a zatváranie kufra, xenónové svetlomaty, všetky sedadlá vyhrievané, adaptívny podvozok s funkciou automatického upravovania svetlej výšky. Drevo a koža v interiéri sú samozrejmosťou, skrátka dokonalé auto ako z hľadiska komfortu, tak aj výkonu. Nuž a cena? Tá činí 55 009 €, čo nie je rozhodne málo, avšak vzhľadom na takýto unikát je to stále vcelku akceptovateľné.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusná limuzína, ktorá tromfne aj Ferrari!