Opel Zafira ako kemper prináša aj úpravca Irmscher

Vzrast popularity kempovacích vozidiel je celkom dobre podporený rôznymi dlhodobo prebiehajúcimi situáciami. O svoj kúsok koláča sa posnaží zabojovať aj Opel Zafira Life, ale v úplne inom prevedení od úpravcu Irmscher. Prináša totiž novinku s názvom Cross iS2, ktorá vychádza práve z koncernového dodávkového vozidla.

Základom je teda auto, ktoré figuruje v koncerne Stellantis ako Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller, práve spomenutý Opel Zafira Life a tiež bude aj ako Fiat Ulysse. To, že rovnako vyzerá a rovnakú techniku využíva aj Toyota ProAce Verso je už len príjemným dodatkom.

Foto: Irmscher

Tradičný úpravca Oplu, Irmscher, predviedol, že ani turistická téma mu nie je úplne neznáma. Aj keď, mohol zovňajšok spraviť presne naopak. To, čo Irmsher spravil ako Cross iS2 je športovo a dynamicky vyzerajúca vanová konverzia. Má obrovské zliatinové disky, zníženie karosérie a, aby bola praktickosť pri kempovaní a nájazdoch na nespevnenú plochu ešte horšia, tak má vpredu spojler nárazníka, znížené prahy na boku a tým znova utrpela len svetla výška. Univerzálny kempovací automobil by mal predsa ponúkať možnosť prejsť aj kúsok mimo spevnených ciest, nie iba žehliť povrchy na asfalte.


Foto: Irmscher

Dosť bolo kritiky, poďme sa pozrieť dnu, kde sa konverzia celkom podarila. Auto si necháva tri miesta, vpredu má tri sedadlá vedľa seba. To môže pôsobiť trochu obtiažne, ak chcete prejsť počas búrky do zadnej časti. Naviac tento model nemá ani sklápanie stredného operadla, ale kto chce, ten prejde. Zadná časť je práve tá, ktorá to hrá na obytnú tému. Kuchyňa v tvare písmena L je priestorovo štedrá vzhľadom na veľkosť auta.


Foto: Irmscher

Zaujímavá je kombinácia drevených povrchov s doplnkovou bledomodrou farbou, ale to nie je podmienkou. Irmscher ponúka naozaj širokú škálu povrchových úprav v interiéri. Samotná kuchynská linka je zaujímavá tým, že pri otvorených dverách je možné z jej boku vysunúť dvojhorákový plynový varič. Z druhej strany sa zase dá vytiahnuť stolík, ktorý môže poslúžiť ako prípravný priestor na pokrmy.


Foto: Irmscher

Hneď vedľa kuchynskej linky je priestor na posedenie, ktorý sa dá zase zložiť a vytvoriť tak ešte štedrejšie miesto na spanie. Celkový pohľad na tento karavan hovorí, že automobilka dodala úpravcovi základnejšiu verziu, lebo zadné dvere sú dvojkrídle a vpredu sú tri sedadlá. V aute je určite aj umývadlo, ale Irmscher neoznámil aké veľké sú nádrže na pitnú a odpadovú vodu.

To, že tu úpravca funguje najmä s Oplom je asi jedno, lebo tieto prvky pasujú aj do ostatných modelov koncernu Stellantis. Stačí si vybrať tú naj dlhšiu verziu, aby sa tam všetko naozaj zmestilo.


Foto: Irmscher

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Irmscher

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Opel Zafira ako kemper prináša aj úpravca Irmscher