304-koňová Toyota GR Corolla: Splnený sen s 3 výfukmi

Pred časom zažiaril model GR Yaris. Automobilka nenechala nič na náhodu a okamžite servíruje svetu druhú automobilovú lahôdku. Nová GR Corolla ponúka 304 koní a 3 výfuky!

Vieme si predstaviť japonského hráča bez legendy okolo ostrého hatchbacku? Nevieme. Keď sa povie Toyota, väčšina z nás zatúži po niečom lepšom ako GR Yarise. Nadšenie je na mieste. Toyota GR Corolla má niečo pre každého.

Výkon zabezpečuje 1,6-litrový trojvalcový agregát G16E-GTS. Práve 3-valec nemohol na palube chýbať. Rovnaký záujem však zbudia aj ostatné špecifikácie. GR Corolla neponúkne 192 kW/261 koní. Výkon je nevídaný. Až 224 kW/304 koní s krútiacim momentom 370 Nm.

Poháňa 4 kolesá v rámci pohonu GR-Four. 4x4 pohon je dobrou vlastnosťou, ak prihliadame na možnosť, že tento automobil zvádza k skutočnému využívaniu a nie kúpe s povinnosťou uchovania v vozidla v bezpečí garáže. Tento automobil budeš chcieť využívať. Tento automobil chce jazdiť.

Zaujímavá vychytávka? Z rôznych režimov si vodič vie upravovať pomer rozdeľovania výkonu medzi prednou a zadnou nápravou. Môže zvoliť 60:40, 50:50 alebo 30:70. Podľa toho aký pomer mu vyhovuje. Výkon na kolesá prenáša 6-stupňová manuálna prevodovka s funkciou medziplynu.

Milovníkov rýchlosti tento „monopost“ nesklame. Nebude to výkon na trať, ale v bežných cestných podmienkach určite zažiari. Akcelerácia z 0 na 100 km/h za 5 sekúnd a maximálna rýchlosť 250 km/h pre excelentný dojem z kúpy. Brzdenie zabezpečujú brzdy s 356 milimetrovými kotúčmi vpredu a 297 mm vzadu.

Obutie? Automobil je postavený na veľkých 18-palcových diskoch s pneumatikami Michelin Pilot Sport 4 s rozmerom 235/40 R18. Ako osvieženie dostane auto samosvorné diferencie Torsen na prednej aj zadnej náprave. Circuit Edition je štandardom výbavy. Oči a nielen potešia otvory na kapote, karbónová strecha a výrazný zadný spojler.

K tomu ako bonus výraznejší GR Corolla bodykit. Tu sa hlási o slovo netradičné riešený výfukový systém. Aj interiér má pre zákazníka prichystané svoje tromfy. 12,3" digitálne budíky sa pochvália s novou grafikou. Za pozornosť stoja aj športové sedadlá, kožený volant a hliníkové pedále. Z hliníka sú vyrobené aj predné dvere či kapota. Po smutnej správe, ktorá vyvracia, že zavíta na náš trh do Európy, už v roku 2022 tento kúsok začne predaj v Amerike. Ako sa ti Toyota GR Corolla páči? Podeľ sa o svoj názor v komentároch.

Zdroj foto: toyota.com

Zdroj foto: toyota.com

Zdroj foto: toyota.com

Zdroj foto: toyota.com

Zdroj foto: toyota.com

Zdroj: global.toyota

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 304-koňová Toyota GR Corolla: Splnený sen s 3 výfukmi