S týmto autom najazdil 2 000 000 km, dodnes jazdí!

Moderné automobily sa v súčasnosti stávajú skôr spotrebným tovarom, ako dlhovekou investíciou. Autá, ktoré sa dedili z otca na syna sú už minulosťou. Občas sa ale nájde aj nejaký “držiak”, obvykle je to však auto staršieho dátumu výroby. Ich výhodou je ich nezničiteľnosť a takmer nesmrteľnosť. Niektoré autá zvládnu 300 000 km, iné 500 000 km, výnimočne sa nájde aj rekordér s nájazdom cez 1 000 000 km. Teraz sme však v úplne inej lige.

Nesmrteľný Japonec

Titul nesmrteľného auta si treba zaslúžiť. Octaviu TDI nemusíme ani spomínať, no celkovo Škoda nemá povesť automobilky vyrábajúcej najodolnejšie autá. Aby ste ako nesmrteľnú mohli označiť celú automobilku a nielen jeden model, na to je potrebná dlhoročná kvalitná výroba. Toto spĺňajú obvykle japonské automobilky, napríklad taká Toyota. O jednej unikátnej informoval portál nzherald.co.nz.

Zdroj foto: nzherald.co.nz

Nový Zéland je krajinou, po ktorej túži snáď každý cestovateľ. Je však tak trochu skrytá pred okolitým svetom a žije si vlastným životom. Ten je však v mnohom podobný tomu nášmu, ľudia tu chodia do práce, jazdia autami, skrátka klasika. A jeden pán, Graeme Hobley už desaťročia pracuje ako roznášač lokálnych novín a letákov. A pri svojej práci jazdí naozaj veľa. V roku 2000 si priamo z Japonska kúpil jazdenú Toyotu Corollu z roku 1993. Tá už vtedy mala za sebou 80 000 km. To ešte netušila, čo ju čaká. Novozélanďan s ňou od roku 2000 najazdil šialenú porciu kilometrov, aktuálne má za sebou hranicu 2 000 000 km! Presne tak, 29 ročné auto zvládlo nájazd, o ktorom sa mnohým moderným autám môže jedine snívať. Jeho súčasný majiteľ s autom najazdil v priemere 7 300 km mesačne, čo je naozaj slušná porcia. Auto muselo ísť každú chvíľu do servisu, súčasný majiteľ musel meniť rozvody už 20 krát! Rozvody a výmena spotrebného materiálu boli však jediné veci, ktoré sa na aute riešili. Táto Toyota Corolla má stále pôvodný motor aj prevodovku! Neuveriteľný dôkaz toho, že staré autá dokážu zvládnuť porcie, ktoré by nedalo bez poruchy ani niekoľko moderných automobilov!

Zdroj foto: nzherald.co.nz

Zdroj: nzherald.co.nz

Zdroj foto: nzherald.co.nz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / S týmto autom najazdil 2 000 000 km, dodnes jazdí!