Tento Maybach navrhol dizajnér Virgil Abloh, keď ešte žil

Niekedy sa automobilky spoja aj s dizajnérmi, ktorí nemajú na starosti výlučne autá. To sa stalo aj teraz v prípade Maybachu, ktorý sa pustil, už dávnejšie, do spolupráce s módnym dizajnérom Virgilom Ablohom. Automobilka ho oslovila už v roku 2019, aby sa pozrel na ten najluxusnejší kúsok, ktorý ešte stále v ponuke je.

Kooperácia sa pretavila do výsledku v podobe špeciálne sfarbenej a špeciálne interiérovo upravenej verzie Mercedesu-Maybach S680. Tento spoločný projekt je už staršieho dátumu, len teraz sa ho podarilo dostať do reálneho produktu, keďže dizajnér odišiel z tohto sveta v novembri 2021.

Foto: Mercedes-Benz

Vtedajší umelecký riaditeľ Louis Vuitton spolupracoval nielen na tejto sériovej verzií, ale aj na Project Maybach, čo bol vlastne extravagantný showcar a koncept, ktorý sa do produkcie určite nedostane. Táto produkčná verzia je omnoho jemnejšia a elegantnejšia. Ako základ používa verziu Maybachu pre rok 2023 a konkrétne najvýkonnejší agregát s označením S680. Ten má, ešte stále, 6-litrový motor V12, ktorý ponúka výkon 450 kW (612 k) a cez deväťstupňovú automatickú prevodovku poháňa všetky kolesá cez systém 4Matic. Luxusný koráb tak dokáže dosiahnuť 100-kilometrovú rýchlosť z nuly za 4,5 sekundy. To, že maximálna rýchlosť bude obmedzená 250 km/h je očakávateľné a aplikované aj v tejto špeciálnej verzii.


Foto: Mercedes-Benz

Maybach navrhnutý Virgilom Ablohom bude v ponuke pre USA a vznikne 39 kusov. Na zovňajšku dizajnér prijal aj slová Gordena Wagenera, hlavného dizajnéra Mercedesu, s ktorým sa zhodli na základnom dizajnovom koncepte. Exteriér ponúka dvojfarebnú kombináciu. Kým vrchná časť je nalakovaná čiernou metalízou, spodná má pieskovú béžovú, ktorá sa skôr ukazuje vhodná na triedu G. Rovnako pieskovo béžové sú aj zliatinové disky kolies s malými otvormi a tvarmi, ktoré by sa dali nazvať „kanálové poklopy“. Výrazné chrómovanie ostalo na svojom mieste a vytvára dojem extrémneho luxusu, aj vďaka prednej maske so zvislým rebrovaným.

Podobný farebný koncept sa dostal aj do interiéru luxusného vozidla. Tu je znova pieskovo hnedá kombinovaná s čiernou a na stredovom tuneli je veľký a výrazný štítok s označením špeciálnej verzie. Na fotkách to vyzerá, že aj MBUX dostal špeciálne sfarbenú tému s čierno-zlatým prevedením. Tá bude tiež špeciálna pre tento limitovaný Maybach.


Foto: Mercedes-Benz

 

Zdroj:Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento Maybach navrhol dizajnér Virgil Abloh, keď ešte žil