Motor s výkonom 1 160 koní bez turba!

Žijeme v dobe preplňovaných turbo motorov, DPF filtrov a najrôznejších elektronických a technologických vychytávok. Nájsť poriadny motor bez turba je prakticky nemožné. Keby len bez jedného turba, v silných motoroch je bežná dokonca dvojica. Občas sa ale nájde automobilka, ktorá ide proti prúdu a chce dať svetu extrém ako zo starej školy, avšak vyladený do dokonalosti. Tejto úlohy sa zhostil Aston Martin a poradilo sa mu to na jednotku.

Auto, ktoré je skôr F1!

Takmer každý, kto má rád autá má rád aj rýchle autá. A čo môže byť rýchlejšie, ako monopost F1! Mať ale vlastný monopost F1 je jednak finančne náročnejšie, ako kúpiť Octaviu TDI, ak by ste aj voľné financie mali, dostať sa k nemu nie je len tak. A ak by ste ho už mali, na bežných cestách si s ním nezajazdíte. Aston Martin však priniesol model, o ktorom informoval na portáli carscoops.com a ten spojí výkon F1 s možnosťou ísť s takým autom aj na nákup.

Zdroj foto: carscoops.com

Týmto unikátom je Aston Martin Valkyrie. Jeho vývoj započal už v roku 2016 počas spolupráce automobilky Aston Martin s tímom Red Bull v F1. Jeho konštruktérom tak bol aj legendárny Adrian Newey, ktorý stál pri každom úspechu tímu Red Bull v F1. Aston Martin Valkyrie je tak bližšie k monopostu F1 ako ku bežnému autu. Pod kapotou je šialený 6,5 litrový 12 valcový motor s výkonom desivých 1 160 koní! Vďaka nim dosiahne 100 km/h len za 2,6 sekundy no a ten zvuk! Vychutnejte si ho na videu, znie ako ozajstný monopost F1, dá sa s ním však jazdiť aj po bežných cestách. Ak ale máte náhodou aj doma dostatočne plné prasiatko, sklameme vás. Aston Martin Valkyrie uzrie svetlo sveta v exkluzívnej limitovanej edícií len 150 kusov a všetky sú už predané. Vyrobených ich je síce len 10, na ostatné svoji majitelia čakajú, no kúpili si ho už v dostatočnom predstihu. A nebolo im ľuto zaplatiť 2,7 milióna € za kus. Toto auto naozaj budí dojem ako monopost F1, pozrite sa, ako sa preháňalo na okruhu v Bahrajne, kde sa jazdia aj preteky F1.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Motor s výkonom 1 160 koní bez turba!