Takto vyzerá policajná Fabia!

Škoda Fabia je naozaj populárnym autom, ktoré má na svete aktuálne svoju štvrtú generáciu. Iste, mnohými je dodnes podceňovaná, no ďalší na ňu jednoducho nedajú dopustiť. Každopádne Fabií je na našich cestách hromada a aktuálna štvrtá generácia sa na nich už taktiež začína objavovať. Niekde je Fabia v obľube až natoľko, že si nachádza cestu aj do policajného zboru.

Muži zákona vo Fabií

Škoda je u nás extrémne obľúbená, hlavne jej druhú generáciu bolo na cestách pomerne bežné stretnúť aj vo farbách polície. Tá však začala používať aj autá iných značiek a slovné spojenie “policajná Fabia” dnes vykúzli skôr úsmev na perách. Vo Veľkej Británií je to však inak, tam Fabia v policajnom zbore slúži pravidelne. Ako informoval portál autoevolution.com, výnimkou nebude ani štvrtá generácia.

Zdroj foto: autoevolution.com

Najnovšia Škoda Fabia sa opäť dočkala povolania do služieb polície vo Veľkej Británií. Zaujímavosťou je, že značnú časť prispôsobenia pre potreby polície zvládla Škoda sama vďaka službe One Stop Shop. Ide o anglické oddelenie automobilky zaoberajúce sa práve úpravou vozidiel pre použitie v bezpečnostných a záchranných zložkách. Súčasťou balíka sú napríklad špeciálne polepy určené priamo pre políciu, rovnako aj siréna a modré policajné majáky. Je zaujímavé, že ovládanie svetiel a aj sirény dokázala Škoda integrovať priamo do systému vozidla, nie je tu tak žiaden prídavný modul, vodič sa tu dostane jednoducho cez menu. Čo sa týka motorov, v tejto policajnej úprave môžete mať pod kapotou presne také isté motory, ako v štandardnej Fabií. Každopádne ide o zaujímavú ukážku totálne obyčajného auta v neobyčajnej úlohe.

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Takto vyzerá policajná Fabia!