Hriešne drahý Aston Martin so 700 koňmi sa hneď vypredal!

Aston Martin. Meno automobilky, ktorá rozprúdi krv v žilách každého milovníka áut. Anglická legenda, stelesnenie auta pre agenta 007, skrátka vozidlo spájajúce eleganciu s dravosťou pravého športiaka. V dnešnej dobe, kedy sa dopredu tlačí elektromobilita a ekológia je každé poriadne auto vzácnosťou. Rovnako ako Aston Martin V12 Vantage.

Auto zo starej školy?

Kedysi bolo bežné, že väčšie alebo výkonnejšie autá mali pod kapotou 6, 8, dokonca 10 či 12 valcové motory. Dnes je už aj štvorvalec takmer raritou, máme tu hybridy, trojvalce a elektromobily. Autom zo starej školy tak trochu prekvapil aj Aston Martin, o ktorého modeli informoval portál autocar.co.uk.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Aston Martin V12 Vantage v aktuálnom prevedení pochádza zo svojho predchodcu z roku 2018. Už ten bol tak trochu návratom do starých dobrých časov, novinka ide presne v šľapajách predchodcu. Ako sa na správny Aston Martin patrí, ide o dvojmiestny športiak, ktorý svojim dizajnom ohúri snáď každého. To najzaujímavejšie je pod kapotou. Je tu naozaj poriadny motor, aký sa dnes už takmer nikde nevidí. Ide o 5,2 litrový 12 valcový motor s výkonom rovných 700 koní. Vďaka tomu je Aston Martin V12 Vantage katapultovaný na 100 km/h za 3,4 sekundy, maximálka činí 322 km/h, čo takmer nemáte šancu kde dosiahnuť. Sú tu karbón-keramické brzdy, možnosť mať odľahčené kolesá, agresívne aerodynamické prvky, skrátka všetko, čo k radosti z rýchlej jazdy potrebujete.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Tak trochu nádych minulosti zacítite aj v interiéri. Iste, všetko je z exkluzívnych materiálov a spracované naozaj precízne, pod obrazovkou však nájdete aj hromadu klasických ovládacích prvkov, ktoré sa z moderných interiérov postupne vytrácajú. Všetko človek musí pracne hľadať v menu dotykovej obrazovky, neraz aj nastavovanie rádia či klimatizácie. Pozornosť potom klesá, bezpečnosť jazdy tiež. Mať jednoducho ovládač, ktorý viete do ruky chytiť a po pamäti nastaviť to, čo potrebujete. To Aston Martin V12 Vantage spĺňa do bodky. Nuž a cena takejto lahôdky? Po prepočte okolo 320 000 €. Trápiť vás to ale nemusí, všetkých 333 kusov sa predalo už v predpredaji.

Zdroj foto: autocar.co.uk

Zdroj: autocar.co.uk

Zdroj foto: autocar.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hriešne drahý Aston Martin so 700 koňmi sa hneď vypredal!