Zničený Mercedes za 1,35 milióna €!

Ak si kupujete auto, s najväčšou pravdepodobnosťou je to preto, aby ste na ňom jazdili. Nájde sa medzi nami aj zopár jedincov, ktorí autá milujú a berú ich ako zberateľský kúsok. Zberateľské kúsky sa dajú nájsť aj za rozumné peniaze, treba vedieť akú sériu akého modelu hľadať. No máme tu aj mnoho exkluzivít, ktoré si bežný smrteľnák nemôže dovoliť ani omylom. Napríklad taký Mercedes-Benz 300 SL.

Kopa šrotu? Nie, hotový poklad!

Mercedes-Benz 300 SL bol exkluzívnym športiakom, ktorý bol sériovo vyrábaný v rokoch 1954 až 1957, kedy bolo vyrobených len 1 400 kusov. Keďže je to už viac ako polstoročie, je jasné, že sa ich už mnoho nedochovalo. A tie, ktoré prežili sú dnes extrémne vzácne. Aj keď v na prvý pohľad tragickom stave, ako napríklad kúsok na portáli gullwingmotorcars.com.

Zdroj foto: gullwingmotorcars.com

Toto auto bolo vo svojej dobe najrýchlejším sériovo vyrábaným vozidlom. Svojim dizajnom, nezameniteľnou prednou maskou a dverami vyklápanými smerom nahor je neprehliadnuteľné aj dnes. Kúsok, na ktorý sa pozeráte pochádza z roku 1956, má teda už 66 rokov. A za svoj život si prešlo naozaj mnohým. Ako nový si ho zakúpil známy filmár z Hollywoodu, od počiatku jednoducho šlo o auto pre celebrity a zmánych ľudí. Ten ho mal však len 2 roky, potom zomrel. Nasledujúci majiteľ bol podnikateľ v oblasti realít, ktorý sa však rozhodol pre radikálnu zmenu dizajnu auta. Mercedes-Benz 300 SL bol pôvodne biely, rozhodol sa ho však kompletne, dokonca vrátane kolies prestriekať na červeno. Aj interiér bol červený, síce tu dal nové čalúnenie, no opäť v červenej. S autom navyše jazdil naozaj dosť. Dnes má auto za sebou cez 151 000 km, väčšinu z toho absolvoval práve tento majiteľ. Z auta sa tešil 14 rokov, potom zomrel tiež a auto ostalo jeho rodine, ktorá sa ho rozhodla predať ďalej v roku 2018. Nový majiteľ si povedal, že autu navráti svoj pôvodný vzhľad. Pustil sa do odstraňovania nového červeného laku aj toho pôvodného bieleho, avšak nedokončil to. A v takomto stave ho predáva ďalej. Na prvý pohľad vyzerá ako šrot v desivom stave, ale je to práve kvôli tomu, že presvitá ako červená, tak biela farba aj samotný plech karosérie. Vnútri je všetko v poriadku, funguje aj motoricky. Nikdy nebolo búrané, nie je tu žiadna korózia, takže technicky je v naozaj dobrom stave, vyzerá však ako z autovrakoviska. Nuž a cena po prepočte činí okolo 1 350 000 €. Pri prvom pohľade na auto sa zdá byť extrémne vysoká, na druhej strane je to kus v dobrom technickom stave a vďaka svojej vzácnosti bude na hodnote určite len stúpať.

Zdroj foto: gullwingmotorcars.com

Zdroj foto: gullwingmotorcars.com

Zdroj foto: gullwingmotorcars.com

Zdroj: gullwingmotorcars.com

Zdroj foto: gullwingmotorcars.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zničený Mercedes za 1,35 milióna €!