Moderný Mercedes so 400 000 km!

Mercedes je automobilkou, ktorá je už desaťročia stelesnením luxusu. Pre mnohých predstavuje vrchol toho, čo si môžete vôbec kúpiť. Okrem luxusu sa však vyznačuje aj ďalším, možno ešte zaujímavejším benefitom. Vysokou spoľahlivosťou a výdržou. Pri nových autách je nespochybniteľným faktom, že toho jednoducho vydržia menej, ako autá so staršími motormi.

Malé mestské auto s nájazdom 400 000 km?

Mercedes je obľúbeným autom u vodičov, ktorí chcú komfortné a reprezentatívne auto. Staršie kúsky sa však pýšia aj extrémne dlhou životnosťou a tak jazdený Mercedes môže byť dobrá voľba aj pre bežného človeka, ak je ochotný akceptovať vyššie servisné náklady. Ako sú na tom ale so životnosťou nové Mercedesy? Portál autobild.de si vzal na mušku malý mestský Mercedes triedy A, ktorý je považovaný hlavne za auto do mesta.

Zdroj foto: autobild.de

Malý mestský Mercedes rozhodne nie je autom, ktoré je považované za rekordéra v nájazdoch. A s benzínovým 1,6 litrovým 4 valcom už vôbec nie. Ide o fajn motorizáciu do mesta a na prímestské výlety, nie je to hltač diaľničných kilometrov. Výkon motora činí 122 koní, čo na bežné jazdenie absolútne postačiuje. Zaujímavé je, že Mercedes triedy A nie je ortodoxnými fanušíkmi značky ani len považovaný za Mercedes. Tento kúsok ale dokázal opak. Pochádza z roku 2013 a má na konte najazdených 399 700 km, takmer 400 000 km! Iste, staré motory zvládli aj 700 000, 800 000 či dokonca 1 000 000 km, doba sa však zmenila a 400 000 km na malé mestské auto je naozaj zázračná hodnota. Pre Mercedes je pozitívom, že napríklad taký Golf, respektíve jeho motory sa v priemere dožívajú okolo 300 000 km. Samozrejme myslíme moderné motory, pri starších je toto číslo výrazne vyššie. Tieto Mercedesy triedy A pritom začínajú niekde okolo 9 000 €, takže za relatívne prijateľné peniaze si človek môže kúpiť auto, ktoré má predpoklad najazdiť ešte solídne desiatky tisícok kilometrov.

Zdroj foto: autobild.de

Zdroj: autobild.de

Zdroj foto: autobild.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Moderný Mercedes so 400 000 km!