Tento Mercedes jazdí už 50 rokov!

Kúpiť dnes auto, ktoré bude spoľahlivo slúžiť aj o pár desaťročí je v podstate snom a žiaľ aj utópiou. Bohužiaľ s vysokou pravdepodobnosťou nesplniteľným snom. Moderné autá disponujú množstvom techniky, moderných výstrelkov a elektronikou, o ktorej autá minulosti mohli len snívať.

Pol storočia a stále jazdí!

Ak starí ľudia spomínajú, ako bolo kedysi všetko lepšie, všetko dlhšie vydržalo a bolo spoľahlivejšie, môže z nich hovoriť sentiment. Môže, ale nemusí. Obzvlášť ak hovoria o starých autách. Je totiž pravdou, že kedysi vedel auto opraviť každý a stačilo k tomu zopár kľúčov. Dnes si bez pomoci servisu v mnohých autách nevymeníte ani žiarovku. Všetko je komplikovanejšie a keď je čosi komplikované, stúpa šanca, že sa to pokazí. Portál klasykagatunku.pl si vzal na mušku Mercedes, ktorý prežil viac než dosť.

Ide o Mercedes W114 verzie 230. Pod kapotou má poriadny a poctivý 2,3 litrový 6 valcový motor s výkonom 120 koní a maximálkou 175 km/h. 100 km/h dosiahol za 13,3 sekundy, na svoj vek ide o veľmi fajn hodnoty. Pochádza z roku 1972. Presne tak, pozeráte sa na 50 ročné auto! A je stále pojazdné. Navyše keď sa na neho pozriete, jeho stav je skvelý. A pritom nejazdilo úplne málo. Má za sebou 145 347 km. Je to síce cez 240 km mesačne čo je dnešnou optikou nič, no auto bolo pravidelne jazdené. Zaujímavé na ňom je hlavne to, že práve vďaka svojej konštrukčnej jednoduchosti funguje už 50 rokov. Pokiaľ by sme sa mali staviť, či ďalších 50 rokov zvládne tento Mercedes, alebo nové auto, asi by sme vsadili na Mercedes. Aj keď už bude oslavovať 100-vku.

Zdroj foto: klasykagatunku.pl

Zdroj foto: klasykagatunku.pl

Zdroj foto: klasykagatunku.pl

Zdroj: klasykagatunku.pl

Zdroj foto: klasykagatunku.pl

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento Mercedes jazdí už 50 rokov!