Chceš Schumacherovu formulu? Priprav si plné prasiatko!

Michael Schumacher je vo svete motoršportu hotovou legendou. So svojimi 7 titulmi je stále neprekonaný, dorovnal ho len Lewis Hamilton. Michael Schumacher je stále legendou sveta F1, napriek tomu, že od roku 2013 je po svojom vážnom úraze na lyžiach v úzadí a pravdepodobne v nie najlepšom zdravotnom stave. Aj keď o ňom prakticky nikto nevie nič presnejšie, na predaj sa objavil jeden z jeho monopostov.

Kus formulovej histórie doma v obývačke

Mať doma čosi, čo súvisí so svetom F1 je snom mnohých milovníkov kráľovnej motošportu. Mať zmenšený model, repliku prilby, kúsok z monopostu či pneumatiky. Ale mať celý monopost F1 môže mať len niekto vyvolený. Takáto príležitosť sa objavila na portáli motor1.com.

Zdroj foto: motor1.com

Jedná sa o Ferrari F300, monopost z roku 1998. V útrobách skrýval ešte poriadny 3 litrový 10 valcový motor. Takéto monoposty mali šialený zvuk a rev ich motora doslova trhal bubienky. Dnes, pri 1,6 litrových 6 valcových motoroch s turbom je situácia iná, tento monopost je ešte zo zlatej éry F1. 800 koní výkonu pomohlo s týmto monopostom vyhrať aj Michaelovi Schumacherovi. Ten s ním vyhral preteky v Nurburgringu. To je iste bonusom, samozrejme najväčším lákadlom je fakt, že ho používal práve Michael Schumacher. Okrem víťazstva v Nemecku bol tento monoposť pri ďalšej podstatnej udalosti. Schumacher s ním získal pole position pri pretekoch v Suzuke, v zahrievacom kole mu však skapal motor a musel odštartovať z poslednej priečky. Nuž a v pretekoch dostal defekt, kvôli ktorému preteky nedokončil a kvôli tomu sa stal majstrom sveta Schumacherov najväčší rival, Mika Häkkinen. Kúpou tejto formule človek získa nielen technologicky pôsobivý kúsok, ale aj kus histórie sveta F1. A to čosi stojí. Konkrétne po prepočte 4 500 000 €.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Chceš Schumacherovu formulu? Priprav si plné prasiatko!