Passat ako nový lacnejší ako Dacia Sandero?

VW Passat je dnes modlou tisícov motoristov. Dôvod je jednoduchý, komfort, priestor, dlhovekosť a spoľahlivosť. Hlavne v spojení s dieslami TDI. To sú autá, ktoré sú stavané na stovky tisícok kilometrov a nájsť zachovalý kus je naozaj lotériou. Občas ale aj motyka vystrelí a zadarí sa.

Ako nový, nielen vzhľadom, ale aj stavom

Tento VW Passat na prvý pohľad asi zapadne medzi ostatnými autami. Sivé nevýrazné kombi, akých sú na cestách tisíce. Ide však o mimoriadne zaujímavý kúsok, ktorý ocení každý znalec. Na portáli mobile.de sa objavil jeden z azda najmenej ojazdených Passatov vzhľadom na pomer veku a nájazdu.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o kúsok z roku 2008, jedná sa tak o verziu B6. Má za sebou 13 rokov prevádzky a pod kapotou obľúbený motor 2,0 TDI. Zaujímavá je výbava, do Passatu si jeho majitelia obvykle dopriali viacero zaujímavých komfortných prvkov. V tomto kúsku nájdete v podstate totálny základ, je tu síce manuálna klimatizácia a elektricky ovládané okná, nie je to však nič, čo by posádku extrémne rozmaznávalo. Od naftového Passatu by človek po 13 rokoch očakával jediné, vysoký nájazd. Pokojne vysoko cez 200 000 km. Tento kúsok však upúta už na prvý pohľad, jeho stav je takmer ako v prípade nového auta. A dôvodom je práve nízky nájazd. Za 13 rokov života najazdil len 48 000 km! To je len okolo 300 km mesačne, čo je na naftový dvojliter z dielne VW úplne nič. Ak by ste čakali šialenú cenu, prekvapíme vás príjemne. Tá činí 9 450 €, čo je na takéto auto veľmi fajn a navyše za takéto peniaze dnes nekúpite už ani Daciu Sandero v totálnom základe!

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Passat ako nový lacnejší ako Dacia Sandero?