Minibus s V12 pod kapotou? Nech sa páči!

Cesty autobusom sú pre mnohých nutným zlom. Je jedno, kam sa presúvate, obvykle to nie je ani rýchle, ani pohodlné. Občas sa ale nájdu ľudia, ktorí chcú dať aj takémuto cestovaniu punc luxusu. Pridanou hodnotou je čosi extra, napríklad 12 valcový motor v minibuse.

S týmto by šiel do Chorvátska každý

Keď sa povie minubus, väčšina ľudí si predstaví 9 miestny Transit alebo nejaký starý dodávkový Mercedes. Toyota Quantum je pre našinca neznáma. V mnohých krajinách však boduje svojou spoľahlivosťou a toto auto stretnete takmer všade na svete. S 2,5 a 2,7 litrovým naftovým motorom ide takmer o nezničiteľné vozidlo. Na portáli cars.co.za sa však objavil kúsok, ktorý svojimi paramterami do vrecka schová aj superšporty.

Zdroj: autoevolution.com

Túto Toyotu vlastní jeden Juhoafričan, ktorý sa ju rozhodol výrazne vylepšiť po všetkých stránkach. Ako funkčne, tak aj dizajnovo. Do populárneho minibusu dal 5 litrový 12 valcový motor s pôvodným výkonom 280 koní. To sa mu málilo a motor ešte vyladil, pridal športové vstrekovače, dvojicu turbodúchadiel a motor má po novom výkon šialených 600 koní! S nimi sa z minubusu stane hotová raketa s teoretickou maximálkou 300 km/h. Tak rýchlo s autom majiteľ nešiel, dôvod je jednoduchý. Stále je to minibus a jeho stabilita to jednoducho nedovoľuje. Napriek tomu majiteľ do auta investoval takmer 5 800 €, aby dizajnovo pôsobilo ako Lamborghini. Presne tak, je to totálny bizár, minibus inšpirovaný Lamborghini. Výrazný bodykit dáva už na prvý pohľad tušiť, že ide o čosi extra, rovnako aj trojstupňová sekvenčná prevodovka, ktorá pochádza zo špeciálov na šprintové preteky. Nuž, toto auto je ukážkou, že ak niečo veľmi chcete, tak to môžete dosiahnuť nech ide o čokoľvek.

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: cars.co.za

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Minibus s V12 pod kapotou? Nech sa páči!