22 ročný Mégane ako nový za rozumnú cenu!

Automobilov je nepreberné množstvo typov. Každý má obľúbený nejaký iný, niekto má rád najmodernejšie technológie, niekto totálnu klasiku. Aj staršie autá dodnes dokážu mnohých osloviť, jednoduchá technika a číra radosť z jazdy je často krát na nezaplatenie. Občas ide aj o autá s mimoriadne nízkym nájazdom, bývajú však mimoriadne drahé. Zriedkavo sa nájde výnimka, rovnako ako aj táto.

Francúzsky elegán so športovým duchom

Renault Mégane prvej generácie je autom, ktoré bolo v Európe nesmierne rozšírené a obľúbené. Na trhu bolo ako sedan, kombi či hatchbag, skrátka tie najrozšírenejšie motorizácie. A pre milovníkov ostrejšej jazdy a športovejšieho dizajnu tu bolo trojdverové kupé. Nikdy nebolo až tak populárne, no jeho vzhľad zaujal na prvý pohľad a aj dnes viete, o aké auto ide. Jeden Mégane kupé sa objavil na predaj na portáli mobile.de a ide o skutočne zaujímavé auto.

Zdroj foto: mobile.de

Tento konkrétny kúsok pochádza z roku 1999. Pod kapotou sa nachádza 1,6 litorvý 4 valcový benzínový motor s výkonom 107 koní. Malému ľahkému autu aj toto stačilo na slušnú dynamiku, maximálka takmer 200 km/h a zrýchlenie na 100 km/h pod 10 sekúnd bolo v tej dobe na 1,6 litrový motor skvelé a nie je to na zahodenie ani dnes. Čo sa týka výbavy, z takých netradičnejších vecí tu nájdeme strešné okno, naopak klimatizácia celkom chýba. Najlepší je na celom aute stav. Mégane mal len jedného jediného majiteľa, ktorý s autom navštevoval vždy len autorizovaný servis. Pri 33 000 km menil dokonca rozvody! Nuž a celkový nájazd? Toto auto má za sebou iba 37 000 km, čo je na 22 rokov extrémne málo. Pre lepšiu predstavu, ide o približne 140 km mesačne, čo je naozaj takmer nič! Povedali by ste si, že majiteľ bude chcieť za auto, ktoré už k dispozícií takmer nie je vytĺcť čo najviac, navyše v takom perfekton stave. Opak je pravdou, cena za tento Renault Mégane kupé v stave takmer nového auta je len 2 600 €, čo môže byť lákavé aj pre bežného človeka, nielen pre zberateľa. Vieme si predstaviť, že môže ísť o fajn druhé auto do rodiny, ktoré bude slúžiť ešte pekne dlho.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 22 ročný Mégane ako nový za rozumnú cenu!