Kyrgyzstan má svoj prvý elektromobil!

Na svete sú krajiny, ktoré si okamžite spájate s produkciou automobilov. Napríklad Nemecko, USA, Taliansko, ako “montážna dielňa” v podstate aj Slovensko. Naopak sú aj krajiny, ktoré si s akýmkoľvek druhom automobilového priemyslu spojiť nedokážete. Napríklad taký Kyrgyzstan. Aj takáto krajina, ktorá má životnú úroveň niekde celkom inde má svoju vlastnú značku, ktorá dokonca prichádza s elektromobilom.

Elektromobil, dokonca úžitkový!

Kyrgyzstan je krajinou s necelým 6,5 milióna obyvateľov. Krajina len o niečo ľudnatejšia ako Slovensko a má svoju vlastnú automobilku. O príchode nového zaujímavého modelu informoval portál archyde.com.

Zdroj foto: archyde.com

Názov automobilky je Kami Motors, nový model nesie meno Nimble. Aby to nebolo ešte málo prekvapivé, krajina zameraná na ťažký priemysel a poľnohospodárstvo priniesla elektromobil. A nie hocaký, ide o malé úžitkové vozidlo. Iste, výkon je naozaj smiešny, necelých 21 koní! Čítate správne, dodávku môže poháňať aj takto slabý motor. Karoséria je v podstate totálna krabica, hlavne v záujme šetrenia nákladov. Oblá aerodynamická karoséria je jednoducho drahšia na výrobu, takto sa ku sebe poskladajú rovné dielce a je to. Zaujímavé je, že auto sa môže legálne predávať aj na niektorých európskych územiach, napríklad v Rusku a Bielorusku, takže novinku budeme možno sretávať aj v blízkosti Európy. Čo sa týka dojazdu, ten činí len okolo 110 km, ale opäť tu máme len veľmi jednoduché batérie finančne nenáročné na výrobu. A práve cena je to najpodstatnejšie. Za elektrickú dodávku z Kyrgyzstane dáte po prepočte len okolo 6 000 €, čo je naozaj neuveriteľná cena! U nás za toľko nekúpite ani najlacnejšie auto na trhu, o úžitkovom vozidle na elektrinu ani nehovoriac. Iný kraj, iný mrav.

Zdroj foto: archyde.com

Zdroj foto: archyde.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kyrgyzstan má svoj prvý elektromobil!