Mitsubishi predstavilo nový Outlander, ale PHEV sa nemení

Automobilka Mitsubishi má niektoré kroky, ktoré sú prinajmenšom zaujímavé. Odchod-neodchod z Európy bol jedna etapa. Teraz to zase vyzerá, že nakoniec tu predsalen ostane. Ale nebude uvádzať úplne nové modely. To nie je úplná novinka. Ale Outlander nový je, zatiaľ nie pre Európu, tu zatiaľ musí stačiť trochu vylepšený Outlander PHEV.

Začnime teda tým, čo sa táka Európy. Onedlho by mal nový modelový rok 2021 predviesť novú verziu pohonu. Väčší zdvuhový objem, väčšia kapacita batérie a viac výkonu elektromotora. Toto sú základné zmeny, ktoré sa udiali.


Foto: Mitsubishi

Motor, ten spaľovací, s objemom 2,4 litra má výkon 96 kW (130 k) a krútiaci moment 201 Nm. Je namiesto dvojlitra, ktorý mal o 9 kW (12 k) menej. Výkon elektromotora vzrástol z 60 kW (82 k) na 70 kW (95 k). To znamená, že celkový výkon systému bude 165 kW (225 k). Zväčšenie zaznamená aj batéria. Z 12 kWh sa kapacita dostane na 13,8 kWh. Tým sa dojazd na nabitie dostane na o 10 percent vyššiu hodnotu.


Foto: Mitsubishi

Outlander naozaj novej generácie

Druhá časť hovorí o novej generácii. Najnovší Outlander, teda ten, ktorý sa bude v USA predávať ako modelový rok 2022. Tam je genéza iná, už využíva podklady, ktoré dodáva materská aliancia. To znamená, že má veľa spoločné s novým Nissanom Rogue, ktorý by mohol nahradiť aj európsky X-Trail, keďže za oceánom je pomenúvanie trochu iné.


Foto: Mitsubishi

Nový Outlander pre USA teda bude mať stále podobnú masku chladiča ako doteraz, ale ako celok bude pôsobiť modernejšie a vizuálne ľahšie. Vylepšený bude aj interiér, kde bude štandardne v strede 8-palcový a za príplatok 9-palcový dotykový displej.

Automobilka pozná svojich zákazníkov a pod kapotou bude mať nový Outlander 2,5-litrový motor s výkonom 135 kW (184 k) a krútiacim momentom 245 Nm. Jedinou možnosťou bude spojenie s prevodovkou s kontinuálnou zmenou prevodového pomeru, skrátene CVT. Zatiaľ bude kombinovaný štandardne len s pohonom prednej nápravy. Pohon všetkých kolies bude v ponuke na želanie. Obe verzie môžu mať sedem sedadiel.


Foto: Mitsubishi

Modernejší Outlander, ktorý bude v USA dostane aj množstvo asistenčných systémov. Dostane teda MI Pilot Assist, čo znamená, že bude mať udržiavanie v pruhu a tiež adaptívny tempomat, ktoré budú zabezpečovať určité štádium autonómnej jazdy. Nebude chýbať ani rozpoznávanie značiek, či núdzová brzda. O tom, či sa takáto verzia dostane aj do Európy zatiaľ nie je nič jasné, lebo pred pár mesiacmi to vyzeralo, že automobilka úplne zmizne z ponuky, teraz vyzerá, že ostane.


Foto: Mitsubishi

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mitsubishi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mitsubishi predstavilo nový Outlander, ale PHEV sa nemení