Tento Rolls-Royce má farbu z roku 1934 a špeciálne drevo

O tom, že Rolls-Royce dokáže v rámci programu Bespoke naozaj všeličo toho bolo a bude veľa počuť. Ale niektoré kúsky sú ešte zaujímavejšie a jedinečnejšie než tie ostatné. Nehovoríme teraz o sérii červených Phantomov pre hotel Louus XIII v Macau, ale o jedinečnom kuse.

Tento predĺžený Phantom si dal spraviť Jack Boyd Smith Jr. Je to miliardár, ktorý nešiel do absolútnej extravagancie, ale ostal relatívne pri zemi a použité prvky majú dôvod. Farba, tmavá modrá, mala byť čo najbližšie tej, ktorú má na svojom Packarde Twelve Coupe z roku 1934.

Foto: Rolls-Royce

Príprava farby nebola jednoduchá, majiteľ preto poslal časť blatníka priamo do fabriky Rolls-Royce a začala analýza aký presný odtieň použiť. Majstri lakovania namiešali viacero odtieňov, kým našli ten správny, ktorý sa aj po aplikácii na jeden zo 40 povrchov použitých na Phantome bude lesknúť rovnako.

Na karosérii je naviac monogram majiteľa a jeho manželky na predných dverách. Rovnakou farbou je prevedený aj pásik natieraný ručne. Ten istý odtieň je aj na detailoch pukličky v strede kolies. Soška Spirit of Ecstasy je z čistého striebra.


Foto: Rolls-Royce

Interiér má tiež určitý odkaz do minulosti a veľa dreva. Drevo Koa je rovnaký materiál ako má majiteľ v rodine už takmer sto rokov. Inšpirácia na použitý druh teda prišla z húpacieho kresla. A v Rolls-Royce Bespoke ho použili na všetky miesta kam sa len dalo umiestniť. O tom, že je ním obložená prístrojová doska netreba hovoriť, ale takéto drevo je aj na volante, lakťových opierkach, sklopných stolíkoch pre pasažierov vzadu a aj zadnej stredovej konzole. Monogram je aj na čašiach na nápoje pri chladničke vzadu.


Foto: Rolls-Royce

Drevo Koa je celkom vzácne a strom rastie iba na jednom mieste na svete. Tým sú Havajské ostrovy. Väčšina stromov rastie v chránených oblastiach, takže takéto kúsky je možné získať len od súkromných pestovateľov. Zástupca automobilky jednal priamo s majiteľom takejto inštitúcie. Získanie dreva bolo záležitosťou troch rokov, lebo na toto bolo nutné použitie nielen pár kúskov, ale takmer celého stromu. A ten musel padnúť sám, preto bolo čakanie až tri roky. Časť z dreva stačila ešte na vyrobenie časti piknikového koša.

Majiteľ nového Phantomu Koa oznámil, že toto nebude garážová kráľovna, aj napriek tomu, že je celkom unikátnym projektom. Vraj má rád šoférovanie a bude na ňom bežne jazdiť.


Foto: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento Rolls-Royce má farbu z roku 1934 a špeciálne drevo