Na cesty už vyšlo 400-tisíc Mercedesov Triedy G

Mercedes-Benz Triedy G je pojem medzi terénnymi autami. Vlastne už má relatívne málo konkurentov. Pravý off-road s motorom V8 je už celkom rarita. Teda, ak nerátame verzie, ktoré majú radový šesťvalec. Tým by napríklad mohol konkurovať aj nový Land Rover Defender. Ale Trieda G práve teraz oslavuje dôležité jubileum.

Vo fabrike v rakúskom Grazi, v Magna Steyr, vyrobili Géčko s poradovým číslom 400-tisíc. Zaujímavé je, že 100-tisíc pribudlo v priebehu troch rokov, lebo Trieda G s poradovým číslom 300-tisíc zišla z výrobných pásov v júli 2017.

Foto: Mercedes-Benz

Cena vozidla teda určite nie je problém a zákazníci majú skôr opačné dilemy. Fabrika jednoducho stále nestíha rastúcemu dopytu po už takmer legendárnom aute. Pozitívom je, že automobilka ostáva verná tradičným tvarom a aj napriek tomu, že súčasná generácia je kompletne nová, vyzerá veľmi podobne predchodcovi.

Súčasná verzia je v ponuke od roku 2018 a priniesla to, čo predchodcom chýbalo. Je to konkrétne šírka interiéru, ktorá pridala takmer 10 centimetrov a v aute je konečne viac priestoru. A auto stále vyzerá tak, akoby sa vôbec nepotrebovalo meniť.


Foto: Mercedes-Benz

Ponuka agregátov začína šesťvalcami, radovými, pre naftové alternatívy. G350d ponúka 210 kW (286 k) a 600 Nm. Tento motor predstavuje úplný základ ponuky. Nad ním je rovnaký trojliter, ale za označením G400d skrýva 243 kW (330 k) a 700 Nm. Benzínový základ predstavuje V8 v G500, ktoré dokáže odovzdať 310 kW (422 k) a 610 Nm. Keďže V12 je vyhradené pre Maybachy, tak G má maximum v podobe AMG G63. To má estrémnych 430 kW (585 k) a 850 Nm.


Foto: Mercedes-Benz

Základná cena Triedy G je na hodnote 108 666 eur za základný naftový šesťvalec G350d. Už táto verzia zvládne šprint na stovku za 7,4 sekundy. Je jasné, že aj napriek klasickým tvarom má najnovšia verzia Triedy G aj trochu aerodynamickejšie prvky ako mali tieto autá doteraz. Automobilka ponúka aj možnosť postavenia Géčka podľa potrieb zákazníka. Ten môže zvoliť aj šialenejšie farebné kombinácie, prípadne ešte exkluzívnejšie prvky v rámci programu G Manufaktur. Je ale jasné, že za takéto špeciality sú celkom masívne príplatky. Avšak pri aute, ktoré nemá problém dostať sa cenovo nad 200-tisíc eur na tom asi až tak nezáleží.


Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Na cesty už vyšlo 400-tisíc Mercedesov Triedy G